Aco Petrović radio besplatno

Aleksandar Petrović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, nije daleko od napuštanja kormila bh. tima, a kao i uvijek u BiH razlog je novac.

(Nezavisne novine)

“Šanse da Petrović ostane na mjestu selektora su veoma male. Dvije godine je radio besplatno, a u tom periodu je mogao zaraditi barem 300.000 KM. Imali smo džentlmenski dogovor na dvije godine, a taj period je, nažalost, istekao. Zbog reprezentacije je odbio dvije veoma primamljive ponude od ozbiljnih evropskih klubova.

Međutim, odlučio je ostati na kormilu reprezentacije. Jednostavno ne mogu reći čovjeku da nastavi raditi besplatno, jer tako nešto ne bi imalo smisla. U isto vrijeme ne vidim način kako bismo mogli pronaći novac da ga platimo onoliko koliko on zaista vrijedi”, smatra Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

Prvi operativac bh. kuće košarke nada se da će Upravni odbor, ako ništa drugo, nagraditi Petrovića za njegov rad sa 30.000 KM koliko su bili plaćeni prethodni selektori BiH.

“Nažalost, od države BiH do današnjeg dana nismo dobili niti jedne marke. Pomoglo nam je Federalno ministarstvo sporta sa 50.000 KM za sve naše selekcije, a naši troškovi samo za kadete bili su 120.000. Pomogao nam je Nermin Nikšić, premijer Vlade FBiH, kao i ‘BH Telecom’ i ‘Elektroprivreda’, te Kanton Sarajevo. Nažalost to sve je nedovoljno”, istakao je Mahmutović.

Generalni sekretar i selektor su po povratku iz Slovenije razgovorali na temu Petrovićevog ostanka na klupi BiH.

“U ovom trenutku ne znam kakva je situacija niti u Savezu niti sa mnom. Mahmutović je vjerovatno procijenio da neće imati šta da mi ponudi, a realno ne mogu nastaviti raditi bez ičega. Dva ljeta sam imao isključivo samo troškove. Dogovoreno je da Savez osigura minimum, ali ukoliko Mahmutovićeva procjena bude bila da je to neizvodljivo vjerovatno će me obavijestiti”, kaže Petrović.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close