A-SDA: Ostvarili smo još jedan značajan napredak na ovim izborima

Zvaničan stav Stranke demokratske aktivnosti, iznesen na početku ovogodišnje predizborne kampanje, bio je da ovogodišnji opći izbori za A SDA predstavljaju samo jednu fazu u razvoju jedinstvenog i kvalitetnog političkog pokreta koji se temelji na principima poštenog, marljivog i kontinuiranog rada koji mora ostavljati rezultate.

Nakon posljednjih općih izbora, koji su u BiH održani 2010.godine, Stranka demokratske aktivnosti imala je četiri zastupnika u Skupštini Unsko- sanskog kantona i jednoga u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Prema sadašnjim rezultatima ovogodišnjih izbora, A SDA zasigurno ima šest poslanika u Skupštini USK, dva u Zeničko- dobojskom i dva u Skupštini Bosansko- podrinjskog kantona. A SDA osvojila je takođe, dva mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije i jedan u Parlamentarnoj skupštini BiH.

S obzirom da je s ovim rezultatima stečen status druge najjače stranke u Unsko- sanskom kantonu, evidentno je da su protekli izbori pokazali da A SDA odlučno ide putem uspjeha i da se naša politička snaga razvija upravo tempom kakav smo sebi zacrtali.

Aktivan rad, ustrajavanje na rezultatima i ultimativno inzistiranje na poštenom i časnom pristupu svakom poslu, ne daju rezultate preko noći niti instant pobjede praćene velikom bukom. Naš rad je bio i ostaje, stalna komunikacija s građanima i rad za opće dobro. Ne posjedujemo vlastite medije niti poštujemo enormna ulaganja u političku propagandu te ćemo na ovakvim principima voditi i svaku narednu kampanju.

Smatramo da su u Bosni i Hercegovini nužne temeljite promjene i od izabranih nosioca vlasti očekujemo da ispune svoja obećanja, da pristupe aktivnom radu i da se uhvate u koštac sa nizom problema koje trpe građani ove zemlje.

Stranka demokratske aktivnosti BiH će svaku svoju poziciju, u ovom i svakom budućem vremenu, iskoristiti isključivo za rad i stvaranje bolje države i boljih životnih uvjeta za sve građane ove zemlje.

A sda.ba saopćenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close