-TopSLIDEKultura

Čestitke vjerskih zajednica povodom Vaskrsa

Vrhbosanski nadbiskup mitropolit Vinko kardinal Puljić, u povodu svetkovine Vaskrsa koju pravoslavci, koji koriste Julijanski kalendar proslavljaju u nedjelju, 2. maja, uputio je čestitku pravoslavnim episkopima u BiH i njihovim vjernicima.

Čestitku je poslao – mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, vladiki zahumsko-hercegovačkom Dimitriju te episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju. 

“Primio sam Vašu ljubaznu čestitku za Uskrs na čemu iskreno zahvaljujem. Kako Vi uskoro slavite isto Otajstvo vjere Vama osobno, Vašem sveštenstvu i monaštvu kao i cijelom vjernom narodu upućujem najiskrenije čestitke i želje s radosnim usklikom: Hristos vaskrse! Uz Vaskrsnu čestitku upućujem i najiskrenije pozdrave izražavajući zajedništvo u Gospodinu”, ističe se u čestitki kardinala Puljića.

Jevrejska zajednica BiH i Jevrejska opština Sarajevo povodom nastupajućeg Vaskrsa uputili su čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

“Vaše Visokopreosveštenstvo,

Vama i svim građanima naše zemlje pravoslavne vjeroispovijesti, u ime članova Jevrejske opštine u Sarajevu i u svoje lično ime, čestitam nastupajući Vaskrs. Želim Vam da, uprkos pandemiji koja nas je zadesila, ovaj veliki praznik proslavite u zdravlju, miru, sreći i blagostanju”, naveo je Boris Kožemjakin, predsjednik Jevrejske opštine u Sarajevu. 

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close