NogometSport

EURO 2016 u brojkama: Ko su najmlađi,…

Prosječno su najviši Šveđani sa 186 cm, a centimetar su niži Austrijanci, Belgijanci, Hrvati, Nijemci, Mađari i Islanđani.

Na evropskom nogometnom prvenstvu, koje u petak počinje u Francuskoj, poznati su podaci o igračima iz sve 24 reprezentacije.

Statistika su pokazala nekoliko zanimljivih podataka.

Najviši igrač prvenstva, među 551 prijavljenim nogometašem, je 203 cm visoki rumunski golman Costel Pantilimon. Vratar Watforda je dva centimetra viši od rezervnog  golmana Engleske Frasera Forstera i hrvatskog čuvara mreže Lovre Kalinića.

Sa svega 163 cm najniži nogometaš na turniru je italijanski krilni igrač Lorenzo Insigne. Samo nešto viši su sjevernoirski nogometaš Jamie Ward (165 cm) i Španac Pedro (167 cm).

Najstarijeg igarača na prvenstvu imaju Mađari. To je 40-godišnji golman Gabor Kiraly, koji već 20 godina čuva mrežu mađarske selekcije. Svega 19 dana od njega je mlađi golman Irske Shay Given, dok italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffonima 38 godina.

Najmlađi na prvenstvu će biti 18-godišnji Englez Marcus Rashford, a slijede Portugalac Renato Sanches i Turčin Emre Mor, koji će 19. rođendane proslaviti u augustu i julu.

Najstariju ekipu na Euru imat će Irci, u prosjeku 29,39 godina. Kod njih je čak 11 igrača starijih od 30 godina. Slijede Italijani i Slovaci sa 28,43 godine.

Najmlađi su Englezi sa prosjekom 25,39 godina, a slijede Nijemci s 25,43 godine.

Prosječno su najviši Šveđani sa 186 cm, a centimetar su niži Austrijanci, Belgijanci, Hrvati, Nijemci, Mađari i Islanđani.

S prosjekom 180 cm najniži su Španci. Najteži su sa 80,3 kg svjetski prvaci Nijemci, dok Šveđani vagaju 80,17 kg. Najlakši na prevenstvu su Turci s prosječnih 74,3 kg.

 

(FENA)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close