6. april – Dan općine Breza (Foto)

Obilaskom i polaganjem cvijeća na spomen kosturnici i šehidskim mezarlucima otpočelo je obilježavanje Dana općine Breza.

Uz prisustvo zakonodavne vlasti, općinske izvršne vlasti sa općinskim načelnikom Halilom Tuzlićem na čelu, predstavnicima općinskih udruženja boračke i civilnih organizacija te građanima juče  obilježen dan općine Breza.

U dvorani gradskog kina održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je izvršena dodjela nagrada za naj zaslužnije građane i organizacije u protekloj godini.

U obraćanju općinskog načelnika istaknuto je da je plan rada za proteklu godinu uspješno izvršen te su date i naznake onoga što slijedi u narednom periodu a isto će doprinijeti razvoju i većem upošljavanju na području ove Općine.

U toku manifestacije obilježavanja Dana općine Breza održan je i konsultativni sastanak Udruženja invalida rada na kome su prisustvovali predsjednik Saveza invalida rada FBiH, predsjednica Kantonalnog udruženja IR i predsjednici općinskih organizacija a sve u povodu  priprema za održavanja Izborne skupštine UGIR FBiH.

 

Senad Goralija
magazinplus.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close