LifestyleShowbiz

40.000 eura? – Quentin Tarantino, gost Sarajevo Film Festivala?

Organizatori pregovaraju slavnim glumcem i režiserom

SAZNAJEMO Hollywoodska zvijezda gost Sarajevo Film Festivala?

Quentin Tarantino, holivudski glumac, reditelj i scenarista, mogao bi biti glavna zvijezda ovogodišnjeg 21. Sarajevo Film Festivala (SFF)!

Kako nezvanično saznajemo, organizatori najveće filmske smotre u jugoistočnoj Evropi pregovaraju s ovom velikom holivudskom zvijezdom, ali hoće li Tarantino zaista prošetati ove godine crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, još nije sigurno, jer za njegov dolazak potrebno je izdvojiti najmanje 40.000 eura.

Saznajemo i to da su organizatori Festivala pregovarali s još nekoliko svjetskih imena iz filmske industrije, ali su upravo finansije onemogućile njihov dolazak.

Stoga, ostaje otvoreno i pitanje dolaska Tarantina u Sarajevo.

I prethodnih godina govorilo se o posjeti Festivalu velikih holivudskih imena poput Sharon Stone, Roberta de Nira, Georgea Clooneya i Johnny Deppa.

Do sada, najveća zvijezda SFF-a bila je Angelina Jolie, za čiji dolazak je izdvojeno blizu 100.000 eura.

Festival su posjetili i Brad Pitt, Morgan Freeman, Mickey Rourke, Kevin Spacey, Danny Glover, Jeremy Irons, Michael Fassbender…

S druge strane, ono što je izvjesno je to da će, kao i svake godine, crvenim tepihom 21. SFF-a prodefilirati najveće filmske i muzičke zvijezde regiona.

Autor: T. ĐEVIĆ

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close