-TopSLIDEFotoVisoko

290 polaznika počelo učiti u Kur'anu (Foto)

290  POLAZNIKA POČELO UČITI U KUR'ANU

Visočka Bijela džamija je danas (26.03.2016.godine) probeharala najljepšim bojama i u njoj se osjetio najljepši miris-miris Kurana. 290 polaznika mektebske nastave sa područja Medžlisa islamske zajednice Visoko u toku ove mektebske godine je završilo sufaru i počelo učiti u Kuranu. Po četvrti put je upriličena manifestacija dodjele Kur'ana svima njima od strane Medžlisa IZ Visoko. Bila je milina vidjeti svu tu mladost na jednom mjestu razdraganu što su dočekali taj dan. Na početku manifestacije se obratio glavni imam Ibrahim ef. Hadžić čestitajući učenicima, njhovim roditeljima i muallimima na ovom velikom uspjehu. Napomenuo je da je „ovo njima jedan od najznačajnijih događaja u životu kojeg će vjerovatno biti svjesniji  kad porastu a pogotovo kad ostare“. Posebna čast je bila da je ove godine po prvi put na ovom skupu u prepunoj Bijeloj džamiji bio i sarajevski muftija pr. dr. Enes ef. Ljevaković. I on je čestitao svim učesnicima na postignutom uspjehu te uputio nekoliko važnih poruka o značaju učenja Kurana u životu svakog muslimana i muslimanke.Pohvalio je praksu da se na ovaj način vrši promocija polaznika koji su počeli učiti u Kur'anu i zamolio da se to nastavi.

Treba napomenuti da je ovogodišnju Manifestaciju promocije učača Kurana  pomogla IHH- Humanitarna organizacija iz turske općine Bajrampaša. Oni su obezbijedili 290 Kurana i dovukli ih u Visoko, na ćemu im je Medžlis IZ Visoko veoma zahvalan. Uručenje simboličnih priznanja je sitnica, u odnosu koliko su obradovali dječicu koja će učiti iz Kur'ana koje su im poklonuli. Napominjemo je delegacija iz Turske prisustvovala kompletnoj manifestaciji i bila oduševljena ambijentom u Bijeloj džamiji. Medžlis IZ Visoko se posebno zahvaljuje predsjedniku IHH- Bajrampaša gospodinu Jasinu i našem dugogodišnjem prijatelju Senadu Ličina, koji je bio naša veza sa njima.

Kao i svake godine svi polaznici su dobili po jednu čokoladu- ove godine je to poklon Abras company iz Visokog.

Posebno je bilo interesantno  osjetiti radost roditelja i džematlija koji su bili prisutni ovoj svečenosti i koji nisu krili zadovoljstvo i sreću što su bili dio ovog događaja.

DRAGA DJECO, UČITE KUR'AN PA ĆETE BITI SRETNI!

 

Fahrudin Bećirović

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close