LifestyleShowbiz

19 godina od smrti glumca Dragana Maksimovića

“Niko nije htio da otkrije ko je ubica”

17. novembra 2000. godine Dragan Maksimović Maksa sedeo je sa rođakom u pivnici, kada je u lokal upala grupa skinheda, navijača “Rada”. Revoltirani zbog gubitka meča sa Obilićem, napali su Maksimovića, ubeđeni da je Rom. Čuveni glumac zbog zdravstvenih problema nije pružao otpor. Zverski je prebijen, a da mu niko nije pomogao. Tri meseca je proveo u bolnici, a preminuo je 4. februara 2001. godine.

Mirjana Karanović pamti svaki kadar koji je delila sa Maksom u kultnom ostvarenju “Petrijin venac”. Kako nam je rekla Mirjana Karanović, on je bio duhovan čovek i njega su privlačila razmišljanja i filozofija života.

”Mislim da je to što se njemu na kraju i desilo, bilo nešto od čega je on u životu bežao. Nadao se da će nekako biti prihvaćen i da to ko je on po poreklu je nevažno”, rekla je Mirjana Karanović ranije

Mirjana je razočarana zato što nikom u Srbiji nije bilo važno da se otkrije ko su ubice Dragana Maksimovića.

Ubice nisu privedene pravdi. Spomen-ploča Maksimoviću postavljena je 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je, u pismu gradskim vlastima, ukazao da je Maksimović iz nekog razloga zaboravljen, a njegov strašan kraj zataškan.

BUka

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close