19. decembra koncertna promocija Fondacije “Gorica – Goran Bregović”

Sarajevska dvorana Zetra 19. decembra bit će centar ovog dijela svijeta. U Olimpijskoj dvorani te večeri bit će upriličena velika promocija Fondacije “Gorica – Goran Bregović”, čiji je cilj podrška i materijalna pomoć u vidu stipendiranja učenika te studenata romske nacionalnosti, državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju želju, ali ne i mogućnosti da se muzički obrazuju.

Novi aranžmani

Uz promociju bit će upriličen i veliki koncert i sve to pod nazivom “Saso Mange – večer donatora”, koja će okupiti najveće zvijezde regije, a očekuje se i potvrda dolaska velikih svjetskih imena koja je čuveni Brega pozvao da svojim prisustvom potvrde značaj projekta.

Iako se spisak učesnika još kompletira, saznajemo da će se Bregoviću u Zetri pridružiti Gibonni, Severina, Dragana Mirković, Jelena Rozga… Ostali učesnici bit će uskoro otkriveni.

S Bregovićem će u Zetri nastupiti talentirani romski pjevači. Čuveni kompozitor odabrao je dvanaest neeksploatiranih romskih pjesama koje će mladi Romi izvesti sa muzičkim zvijezdama. Za sve kompozicije Bregović je uradio nove aranžmane.

– Svaki izvođač pjevat će po jednu romsku pjesmu, jednu svoju i jednu iz bogatog Bregovićevog umjetničkog opusa. Moderator programa je uz Bregu Branko Đurić Đuro – otkriva nam Faruk Drina, producent događaja.

Za ovaj spektakl u prodaji neće biti ulaznice, već će svaki posjetilac u Zetri ujedno imati status donatora.

– Uveli smo značajnu novinu i u tehničkom segmentu organizacije i posjetioci će u dvoranu ulaziti uz predočavanje uplatnice ili potvrde da je izvršena uplata donacije direktno na račun Fondacije – kaže Drina i dodaje da će se donatorske potvrde moći nabaviti po cijeni od 15, 20, 30 i 50 KM.

Izvori finansiranja

Uvertira ovome spektaklu desit će se 9. decembra u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru u 19 sati, kada će biti upriličena promocija Fondacije i kojoj će prisustvovati osnivač Goran Bregović.

Fondacija je osnovana Bregovićevim sredstvima, a osim toga, izvori finansiranja bit će prihodi ostvareni vlastitim aktivnostima, sponzorstvima i donacijama.

Bregović posjetio “Dnevni avaz”

Goran Bregović jučer je posjetio “Dnevni avaz”, a najtiražnija i najutjecajnija bh. novina je medijski pokrovitelj njegove Fondacije kao i donatorske večeri u Zetri “Saso Mange”.

Bregović i Faruk Drina upoznali su glavnog i odgovornog urednika “Dnevnog avaza” Fadila Mandala i novinarku Larisu Sarajlić-Ramović sa zanimljivim planovima te je preciziran nastavak saradnje.

Članovi Senata

Da bi se postigla što veća transparentnost u radu Fondacije, osnovan je i Senat koji sačinjavaju ugledne ličnosti iz svih sfera društvenog života: Damir Marjanović, Damir Mahmić, Miro Purivatra, Ismeta Dervoz, Ivica Šarić, Elvir Švrakić, Melina Halilović i Ljubo Pavlović, a poziv je upućen i Saneli Dženkins (Jenkins).

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close