17. evropsko prvenstvo u plivanju: Ivana Ninković i Nina Žarković brane boje BiH

Ivana Ninković i Nina Žarković branit će boje Bosne i Hercegovine na 17. evropskom prvenstvu u plivanju u 25-metarskim bazenima.

Članice Plivačkog kluba “Olymp” iz Banje Luke nastupat će na takmičenju koje će biti održano od 12. do 15. decembra u danskom Herningu u konkurenciji rekordna 673 učesnika iz 42 zemlje.

Ninković će plivati u disciplinama 50 i 100 metara prsno, a Žarković na 50 i 100 metara delfin i 50 i 100 metara slobodno.

Prema riječima klupskog trenera Željka Panića, Ivana i Nina su dobro odradile ciklus priprema i nalaze se u odličnoj fizičkoj formi, ali će biti veoma teško da ostvare dobar plasman. S njim se slaže i Ninković, učesnica Olimpijskih igara u Londonu.

– Konkurencija na evropskim prvenstvima je sve jača, dolaze najbolji plivači Evrope i bit će teško ostvariti dobar plasman. Neću ništa da obećavam kada je riječ o plasmanima u polufinale ili finale, ali potrudit ću se da isplivam utrke najbolje što mogu i da popravim svoja vremena – istakla je Ninković, prenosi Fena.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close