-TopSLIDEVideoVisoko

Video: Program kapitalnih ulaganja usvojen glasovima opozicije

Program kapitalnih ulaganja iz budžeta Općine Visoko za 2016. godinu, danas je usvojen na 36. sjednici Općinskog vijeća Visoko sa 15 glasova ZA i 9 Protiv.

Specifičnost ove informacije se ogleda u činjenici da je vladajuća politička partija glasala protiv ponuđenog Programa – da ga je izglasala opozicija.
Odnosno, danas je i zvanično otvoren politički rat na relaciji SDA Visoko i Amre Babić, načelnice općine koja je formalno-pravno član ove političke partije, te je na aktualnoj dužnosti kao kandidat visočke SDA.

Javnost je špekulisala da “problem” traje skoro dvije godine, ali sve do danas je vješto kamufliran, barem kroz službenu i zvaničnu politiku.

Program kapitalnih ulaganja iz budžeta Općine Visoko za 2016. godinu, i amandmane SDA Visoko na ponuđeni Program, vješto su iskoristile opozicione partije.

Ilustracije radi objavljujeme sažetak video materijala iz kojih se može shvatiti politički problem Visokog.

Amra Babić, načelnica općine Visoko

U video materijalu koji bi trebao da ilustrira stav SDA donosimo dio obraćanja vijećnika Zlatka Handžića i Mirze Omanovića, kao i repliku Amre Babić.
U osnovi, Program kapitalnih ulaganja za SDA je smporan samo u prijedlogu pješačkog mosta u Naselju Luke koji je predviđen u iznosu od 600.000,oo KM.
SDA je predlagala da se taj iznos sredstava prerasporedi na druge projekte predviđene Programom kapitalnih ulaganja.

Mirza Bukić iz A-SDA, Dejan Šćepanović – SDP i Vahid Ramić – SBB u video materijalu reprezentiraju stav opozicije

magazinplus.eu

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close