-TopSLIDENogometSport

Velež pobijedio Posušje i skočio na drugo mjesto prvenstvene tabele

Nogometaši Veleža savladali su Posušje rezultatom 2:1 u prvom susretu 10. kola Premijer lige. Rođeni su tako barem privremeno skočili na drugo mjesto, dok su Posušaci ostali u sredini tabele.

Prvo poluvrijeme bilo je razočaravajuće, bez ijedne izgledne šanse na obje strane, ali u nastavku su domaći ubacili u brzinu više i stigli su do zasluženog trijumfa.

Velež je poveo u 47. minuti kada se Haskić dobro snašao nakon centaršuta s desne strane i glavom je matirao Kolića za vodstvo 1:0.

Nakon blagog pritiska gostiju, Rođeni su u 63. minuti izveli dobru akciju. Oreč je ubacio, Kolić intervenisao i odbio loptu do usamljenog Džafića kojem nije bilo teško da iz blizine pogodi za 2:0.

Tračak nade gostima vratio je Dominik Begić nakon slabe reakcije golmana Hadžikića u 72. minuti i lopta je završila u mreži za smanjenje rezultata na 2:1.

Velež je u 84. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika nakon dosuđenog penala, ali Kolić je sjajno pročitao udarac Haskića i odbranio je.

Ipak, ostalo je 2:1 do kraja za Velež koji nakon reprezentativne pauze u zaostalom susretu gostuje Zrinjskom, dok je Posušje domaćin GOŠK-u.

Rezultat i strijelci:

Velež – Posušje 2:1 (Haskić 46’, Džafić 63’ / Begić 72’)

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close