11 svakodnevnih odluka kojima ćete ostvariti svoje snove!

Osjećaj koji nam pruža iskustvo ostvarenja zacrtanih ciljeva, zadataka i snova jako je dobar. Svaki dan suočavamo se s brojnim odlukama, velikim i malim, no ključ je u tome da je svaka od tih odluka jednako važna.

Zbir svih odluka koje donesemo ključan je faktor koji odlučuje hoćemo li uspjeti ostvariti vlastite snove i ciljeve. Srećom, postoje načini na koje možete naučiti donositi dobre odluke. Ti izbori zajednički su svim uspješnim sportašima, poduzetnicima, generalima i svjetskim vođama.

Ustanite rano

Prestanite pomicati alarm na mobitelu ili ‘poklapati’ budilicu na početku dana. Većina stvari počinje se događati tek nakon 9 sati ujutro, pa tako ranijim buđenjem automatski ostvarujete prednost.

Jedite zdravo

Otkrijte koja vam hrana odgovara i držite se toga. Razmišljajte o hrani kao gorivu koje vam je neophodno za obavljanje svih zadataka tijekom dana. Jedite raznoliku hranu i u više manjih obroka tijekom dana.

Riskirajte

Kad se odlučite na rizičnu odluku, ujedno ste i svjesni da postoji mogućnost neuspjeha. Tijekom donošenja takvih odluka učite važne lekcije. Ako povremeno ne riskirate, to jednostavno znači da ne učite.

Dovoljno se odmarajte

Postoji samo određen broj stvari koje možete napraviti uz pomoć hrane, kofeina i fizičke spreme. Vaše tijelo je napravljeno tako da se mora ‘ugasiti’ i obnoviti. Ne smijete to zaobilaziti.

Pronađite svoju svrhu

To je ono što vas pogoni, puni osjećajem zadovoljstva i zbog čega zaboravljate na hranu i san. Ako ste svjesni da ne idete u smjeru u kojem biste željeli ići, važno je da se odmah zaustavite i vratite na pravi put. Svaki izbor koji donesete mora biti u skladu s vašom misijom.

Cijenite poštenje

Laži isplivaju na površinu prije ili kasnije, a mnoge od njih je uz određeno iskustvo vrlo lako i odmah primijetiti. Budite osoba koja će stajati uz svoju riječ i vidjet ćete kako će vaš utjecaj rasti.

Dajte sve od sebe

Mnogi uspješni ljudi tvrde da je ovo upravo jedan od najvažnijih aspekata prema ostvarenju snova. Na poslu ili nekom projektu svako malo se zapitajte – radim li najbolje što mogu? Na taj način poboljšat ćete mnoge stvari.

Imajte vjere

Morate vjerovati u sebe i put koji ste izabrali inače ste vrlo lako osuđeni na neuspjeh. Sjetite se samo koliko puta do sada ste ignorirali taj ‘instinktivni glas’ u sebi i na kraju se suočili s raspletom koji vam baš i nije bio po volji. Slušajte sami sebe.

Pitajte za savjet

Samo vi možete izabrati kako ćete započeti i završiti dan, no pri donošenju tih odluka nije loše nekoga pitati za savjet. Iskusnija osoba u vašem životu, netko s kime ćete moći razgovarati o svojim idejama i planovima, velika je prednost u poslovnom svijetu. Logično je da nećete uvijek imati sve odgovore i da ćete se naći u situacijama u kojima će vam savjet jako dobro doći. Ne izbjegavajte to.

Cijenite ono što imate

Živimo u svijetu u kojem je cilj imati sve više, više i više. Ako ste se držali ovih savjeta do sada, tada ste pošteno i marljivo zaradili ono što imate. Uživajte u tome. Naučite cijeniti ono što imate umjesto da cijelo vrijeme jurite za što većim, sjajnijim, ekskluzivnijim…

Naučite reći ‘ne’

U mnogim situacijama to može biti vrlo teška odluka, no morate je donijeti ako zaista želite biti uspješni. Ne možete svima udovoljiti svaki put i u svakom trenutku. Budite direktni i nećete požaliti.

 

Autor: Business Insider

Tekst je preuzet sa Danas.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close