-TopSLIDEOstali sportoviSport

BH Fanaticosi dočekali Barlova i Zulfića: Vi ste ponos države!

Grupa najvatrenijih navijača BH Fanaticos dočekala je bh. paraplivače, koji su se jučer vratili sa Svjetskog paraplivačkog prvenstva u Manchesteru.

“Ovi inspirativni sportisti su, ne samo savladali fizičke izazove, već i pokazali nepokolebljivu volju i hrabrost.

Njihov dolazak označava važan korak prema inkluzivnosti i pruža svima priliku da se dive njihovim postignućima i upoznaju se s pričama koje stoje iza svake medalje.

Ovo je trenutak ponosa za cijelu zajednicu i podsjetnik da su granice sposobnosti samo izazov koji se može savladati predanim radom i podrškom onih koji nas okružuju”, poručili su BH Fanaticosi.

Ismail Barlov i Ismail Zulfić nisu krili zadovoljstvo i osmijehe zbog dočeka i ovacija upriličenih za njih.

Devetim mjestom u disciplini 50 delfin koje je osvojio Ismail Zulfić završen je debitantski nastup paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru.

Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva trku na 50 metara u disciplini delfin okončao je sa rezultatom 45.95.

Bh. boje na smotri najboljih paraplivača planete branio je njegov klupski kolega Ismail Barlov koji je prethodno na 50 metara prsno bio četvrti, dok je trku u disciplini 150 metara miks završio na sedmom mjestu uz isplivanu A normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

„Prvi i istorijski nastup naše reprezentacije na jednom Svjetskom prvenstvu je završen i iznad naših očekivanja. Riječ je o dječacima koji imaju svega 12 godine. Barlov je pritom bio nadomak medalje i sve ostvareno je pokazatelj da smo na pravom putu“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close