-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Emina Tufekčić: ”Niti jedna uvreda, laž, ili potvora, mene ne može spriječiti da kažem ono što je istina”

Emina Tufekčić je vijećnica u Gradskom vijeću Zenica. Za nju kažu da je politički i društveno odgovorna, poznata kao jedna od najaktivnijih vijećnica i vijećnika u Gradskom vijeću Zenica. Njeni prijatelji, simpatizeri stranke u njoj vide veliki kapacitet, u budućnosti.

Sa Eminom Tufekčić smo razgovarali danas u prostorijama ZOS radija i kako nam je kazala najvažnije je da građani ne izgube povjerenje, da im povjerenje koje su Vam poklonili vratite. Ona ističe da je važno govoriti o problemima koji se građana tiču. 

O samom izvještavanju medija tokom ove godine kao i dešavanjima na sjednicama GV Zenica Emina Tufekčić kaže: 

”U suštini kada ispravno radite, kad ste na dobrom putu, onda ništa nije teško, jer sve radite za građane i u njihovo ime. Što se tiče medija ja bih rekla da oni profesionalni nisu potpali pod utjecaj nekih lažnih portala, nekih lažnih profila i samih društvenih mreža. Ja im se ovom prilikom na tome zahvaljujem, svakako i Vašem radiju. Važno je i da u budućnosti političarke i političari, koji se nađu u takvim situacijama ne odustaju, da uvijek misle na građane koji su im poklonili povjerenje. Jeste teško, ali kako smo preuzeli obavezu da nam svima bude bolje isto tako ne smijemo odustajati na tom putu.”

Prema njenim riječima svakodnevno se javljaju građani iz cijele BiH, kao i ženske nevladine organizacije koji žele da joj pruže podršku. 

”Veliku podršku daju mediji, novinari, svi građani koji zdravo razumski posmatraju situaciju u kojoj danas živimo, ja im se na tome zaista zahvaljujem jer da nije tih i takvih ljudi i mog uvjerenja da niti jedna uvreda, laž, potvora, mene ne može spriječiti da kažem ono što je istina i da radim zaista samo za dobrobit građana. Apsolutno nikad u javnosti nikad nisam rekla nešto što nije istina i to je ono što me motiviše da istrajem na tome. Bude situacija kada osjećate da ste usamljeni, da niste baš shvaćeni dobro od okruženja, ali to su neki trenutci koji su zanemarivi, u odnosu na podršku koju građani daju svakom koga prepoznaju da se bori za njihove interese. Važno je kako ulagati u formalno tako i neformalno obrazovanje, jačati svoje mentalno zdravlje, biti okružen pozitivnim ljudima, raditi na pozitivnim stvarima, raditi na pozitivnim projektima i onda sve to bude puno lakše.” – kazala je za ZOS radio Emina Tufekčić. 

Žene se godinama širom svijeta bora za svoja prava. Danas se ta prava u nekim zemljama u potpunosti poštuju ali u većini zemalja je to još uvijek nedovoljno. Prema riječima naše sagovornice žena se ne samo u bh.društvu, nego  u cijelom svijetu mora svakodnevno ne samo više dokazivati nego raditi stvari i iznad svojih mogućnosti da bi bar bile u jednakom položaju kao što su muškarci da bi bile ravnopravne s njima. 

Iako je i ovu godinu obilježio odlazak mladih iz BiH, mnogi se nadaju da bi uz odgovarajuće mjere taj trend se mogao zaustaviti.

”Poruka mladim ljudima je da prije svega moraju ulagati u svoje znanje, moraju vjerovati da ovdje može biti bolje, jer kako su prepoznati vani tako mogu biti prepoznati i ovdje. Moraju zaista više ustrajavati na tome, svi mi kojima su građani poklonili svoje povjerenje morati ćemo donijeti adekvatnije zakone, gdje ćemo mlade ljude kako završavaju srednju školu  tako i fakultete adekvatno usmjeriti, da što prije dođu da zaposlenja, da ostanu tu i osnuju porodice u BiH.”- poručuje Tufekčić. Tufekčić ističe da je nezaposlenost i dalje najveći problem u BiH i da je to problem na kojem se moraju angažirati svi koji mogu pomoći u cilju zapošljavanja mladih a kako bi spriječili njihov odlazak van naše zemlje.”Bez obzira u koliko teškim okolnostima radimo i djelujemo postoje svijetli primjeri u našim lokalnim sredinama, evo i vi ste jedna takva sredina da se iskrenim i predanim radom, mogu postići značajni rezultati. Naravno pozvala bi medije da malo više pričaju o pozitivnim stvarima kao što vi to radite jer će na taj način otvoriti oči mladim ljudima i ukazati im da ima pozitivnih primjera u našoj sredini.” – zaključuje Emina Tufekčić. 


Rifa Vilašević/zosradio.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close