logo
bios

Vjerovali ili ne, turski klub realizovao 22 transfera za dva sata!

Objavljeno prije 10 mjeseci . u pet, feb 1st, 2019
Kakav je to zadnji dan prelaznog roka bio…

Zimski prelazni rok nije donio previše uzbuđenja kada su evropski velikani u pitanju. Ipak, više nego uzbudljivo bilo je u Elazigu, s obzirom da je tamošnji Elazigspor postavio zanimljiv rekord.

Naime, turski drugoligaš je u periodu od samo dva sata, posljednjeg dana prelaznog roka, realizovao transfere i registrovao čak 22 igrača.

Elazigsporu je ovaj nesvakidašnji podvig pošao za rukom nakon što je klub zadnjeg dana prelaznog roka uspio ispregovarati okončanje zabrane transfera koju je klubu nametnuo Fudbalski savez Turske.

Mada zvuči pomalo nevjerovatno, Elazigsporu je ostalo dovoljno vremena da registruje 22 igrača za nastavak sezone. Jedanaestorica su stigla u trajnim transferima, dok su preostala jedanaestorica došla na posudbu.

“Želio bih se zahvaliti svima u klubu koji su pomogli u ovom poduhvatu. Istovremeno smo bili u pregovorima sa FS-om oko zabrane transfera i igračima koje smo željeli dovesti”, izjavio je predsjednik Elazigspora Selcuk Ozturk, pa dodao:

“Nakon što je zabrana povučena uspjeli smo stupiti u kontakt sa igračima i kompletirati njihove transfera u roku od dva sata”.

Elazigspor je, također, otpustio trenera Orhana Kaynaka i trenutno je u potrazi za novim šefom struke.

U Elazigspor su tako u trajnim transferima stigli: Cengizhan Akgun, Ahmet Sabri Fener, Serge Akakpo, Emrah Gur, Abdulkadir Kayali, Muhammed Ildiz, Dersim Sahan Kaynak, Boubacar Traore, Gokhan Akkan, Mustafa Eskihellac i Nih Naci Kirlankocoglu.

Na posudbu do kraja sezone su, pak, došli: Bakemenga, Emir Gokce, Murat Ceylan, Ahmet Burak Solakel, Kadir Bekmezci, Rustu Hanli, Serdar Ozbayraktar, Tufan Kelleci, Yigitcan Erdogan, Diallo i Georgiadis.

Inače, dres Elazigspora su u prošlosti nosili i neki bh. fudbaleri poput Ivana Sesara, Aldina Čajića i Igrača broj 6.

Sportsport

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh