logo
bios

Kako miriše parfem od milion eura?

Objavljeno prije 8 mjeseci . u uto, apr 2nd, 2019

U posljednjih nekoliko godina, Ujedinjeni Arapski Emirati su postali simbol luksuza i lovljenja rekorda. 

Najnovija atrakcija u Dubaiju postala je najskuplji parfem na svijetu – čak 1,09 miliona eura mora se izdvojiti za bocu. 

Skupu bocu i njen sadržaj napravila je parfimerija Emirati. Parfem je dobio ime Shumukh, što na arapskom znači “dobiti najbolje”. 

Kako tvrde parfem, koji je napravljen od sandalovine, turskih ruža i ilang-ilanga, namijenjen je i muškarcima i ženama, a miris treba da se zadrži na tijelu 12 sati. 

Boca je takođe posebna jer je ukrašena sa 3.571 dijamanta, topazom, 18 karatnim zlatom i čistim srebrom. Izrađena je od muranskog stakla, a na vrhu je ukrašena slikama zlatnog orla, arapskih konja, ruža i globusa. Dizajnirao ju je Asghar Adam Al, koji je već ponosni vlasnik dva Guinnessova rekorda – jedan za bocu sa najviše dijamanata i najviši miris koji se pokreće daljinskim upravljačem. 

Do prihoda Shumukha, na tržištu je najskuplji svjetski parfem bio miris Clive Christian No. 1 Imperial Majesty. Na prezentaciji 2005. godine, više od 200.000 eura moralo se izdvojiti za bočicu od 500 ml, piše CNN.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh