BiHPolitika

Zvizdić: Grube manipulacije, Bevandino pismo ne postoji

Tekst pod naslovom „ Kriza BH vlasti – Hrvatski predstavnici oštećeni u 11 stvari“, koji je objavljen u „Večernjem listu“ od 18.10.2018. godine, predstavlja neuspio i politikanski pokušaj manipulacije sa stvarnim činjenicama, koji je dodatno začinjen sa izmišljenim temama i dokumentima.

 To se posebno odnosi na lažnu i neargumentiranu konstataciju da je „zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda prije petnaestak dana uputio pismo predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, u kojem je naveo 11 stvari   na kojima su hrvatski predstavnici oštećeni ….“, jer takvo pismo jednostavno ne postoji.

Riječ je dakle, o gruboj manipulaciji  koja je utemeljena na poznatoj i prepoznatljivoj propagandnoj tehnici „zamjene teza“ i prebacivanja odgovornosti na „drugu stranu“.

Zbog toga, odbacujem sve navode u tekstu koji su  vezani za moje ime kao i za Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a radi pune vjerodostojnosti moga stava i istinitog informiranja javnosti, pozivam autora ovog pamfleta da predoči javnosti navedeno pismo, kako bi mogli imati uvid ko ga je poslao, kada i kome je upućeno, njegov sadržaj sa pratećim obrazloženjima za svih izmišljenih „11 stvari“ koje bi morale biti utemeljene na važećim procedurama i zakonima, jer, svako zvanično pismo ili dopis mora biti napisano na memorandumu ministarstva ili institucije koja ga šalje, moraju imati datum i vrijeme kada su protokolisani i na kraju svakog zvaničnog pisma ili dopisa mora biti potpis i pečat ovlaštene osobe.

Imajući u vidu da ništa od navedenog ne može biti objavljeno jer takvo pismo ne postoji, očekujem objavu ovog demantija, uz konstataciju da se „pouzdani izvor“ iz Vijeća ministara BiH, osim što je grubo obmanuo autora teksta, ponio krajnje nekolegijalno i neprofesionalno, ali to  nije pitanje politike ili procedura, nego moralnog integriteta.

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close