NogometSport

Zrinjski – ubaci večeras u petu brzinu!

Bh. predstavnik u borbi za play-off

Šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski, danas ima priliku ostvariti jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba – plasirati se u play-off i boriti se za ulazak u grupnu fazu Evropa lige.

Protivnik u revanšu 3. pretkola je bugarski Ludogorets koji je u prvom meču na domaćem terenu slavio sa 1:0, pa možemo slobodno reći da su tim rezultatom vrata play-offa ostala otvorena za bh. predstavnika.

Protivnik je vrlo, vrlo težak, možda i pretežak za bh. uslove, ali ako Zrinjski ikada treba ubaciti u petu brzinu, onda je to večeras. Ne samo zbog prolaska u play-off, već i zbog toga što bi u play-offu igrao protiv boljeg iz dvomeča Torpedo Kutaisi – Kukesi, a to će kako sada stvari stoje biti Torpedo. Dakle, vrata grupne faze bi bila već malo odškrinuta, odnosno ne bi bila baš zaključana kao što bi to bio slučaj da se igra protiv neke engleske ili italijanske ekipe.

Ipak, Zrinjski prvo mora preći prepreku zvanu Ludogorets, a to će pokušati učiniti sa novim – starim trenerom Blažom Sliškovićem.

“Ludogorets izaziva veliku pažnju, radi se o ekipi koja zadnjih godina predstavlja nešto u Evropi, a ne samo na Balkanu. Vjerujem da ćemo s jednom pozitivnijom atmosferom izaći na susret i pokušati odigrati voljno I željno ovu utakmicu jer samo na taj način možemo očekivati pozitivan rezultat. Objektivnih problema u timu ima ali ne tražim alibi pred sutra. Počet će tj. sudjelovat će onih 18 koji su zdravi i spremni za napore koje iziskuje ova utakmica. Može doći do nekih promjena u sastavu pred sutra ali s obzirom da se i u ovom period događale promjene, da je bivši trener s obzirom na ozljede i umor stalno mijenjao igrače, sutra bi se u sastavu mogla naći neka iznenađujuća imena”, rekao je Slišković na jučerašnjoj press konferenciji i dodao:

“Ne bih o tome kako ćemo se postaviti pred novinarima. U ovom trenu zadržavam za sebe način na koji ćemo pokušati da igramo sutra. 1 :0 je jako težak rezultat ali ostavlja određenu nadu da možemo napraviti veliko izenađenje iako je Ludogorets ekipa s jako kvalitetnim pojedincima i kao kolektiv izgledaju premoćno. Uostalom njihovi rezultati dovoljno govore o tom. Ali dok god ima izgleda, mi ćemo to pokušati nadoknaditi. Bez volje i htijenja neće biti ništa”.

Zrinjski i Ludogorets će na teren od 20.00 sati. Treba spomenuti i to da će se utakmica, umjesto Pod Bijelim brijegom, igrati na Pecari obzirom da je to stadion koji zadovoljava kriterije jednog ovakvog evropskog meča.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close