Zrinjski danas gostuje u Armeniji

Pred fudbalerima Zrinjskog je još jedna evropska avantura. Plemići se nadaju uspješnija od prethodnih u kojoj je cilj otići što se dalje može. Prva prepreka je armenski Shirak. Meč našeg i armenskog predstavnika na program je danas, a u mostarskom timu vlada dobra atmosfera pred ovaj meč, iako je iza Mostaraca put koji je potrajao gotovo 20 sati.

– Potovanje je bilo iscrpljujuće. Umor je prisutan, ali se nadamo da neće utjecati na igru i rezultat na današnjoj utakmici, najavio je optimistično napadač Zrinjskog Stevo Nikolić današnji meč.

O protivniku, koji je ruku na srce, velika nepoznanica, Nikolić malo zna. Zrinjski je prema njegovom mišljenju ipak favorit.

–  Pogledali smo nekoliko snimaka njihovih utakmica koje su igrane u maju. Vidi se da su u igri prema naprijed kvalitetni uz niz neodstataka u odbrani. To je dobra prilika za nas. Iskoristimo li slabosti protivnika i danas postignemo gol, ili dva, smatram da ćemo biti blizu prolaska u naredno pretkolo, dodao je Nikolić.

Trener Vinko Marinović Shiraku će vjerovatno suprostaviti sastav koji je zaigrao na nedavnoj utakmici protiv Željezničara Pod Bijelim brijegom. Put Armenije nisu otišli roviti Goran Zakarić i Ognjen Radulović, kao i nedovoljno pripremljeni Jasmin Mešanović.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close