ZORAN ČEGAR ZA TVSA: Kad se puca na Američku ambasadu onda je to terorizam, a kad gori Predsjedništvo onda to nije terorizam?

Zoran Čegar, prvi čovjek Odjela za kriminalističko-obavještajne poslove i jedan od ratnih zapovjednika specijalne policije BiH u razgovoru za TVSA komentarisao je aktuelna dešavanja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

“Mogu vam reci kao građanin Sarajeva, kao čovjek koji je rođen ovdje, čovjek koji je odbranio ove dvije zgrade koje su zapaljene, gdje je poginulo osam mojih najboljih prijatelja. Ja sam za promjene, ali nisam na ovaj način. Ovo je naša glavna komunikacija koja ide kroz grad, ona je svaki dan blokirana”, rekao je Čegar, te dodao:

“Kad je Jašarević pucao na Američku ambasadu svi smo to osudili kao terorizam, svi smo se digli na Jašarevića. Kad se puca sa jednim metkom na američku ambasadu to je terorizam, a kad gori ova crkva, ona je meni i crkva i džamija, ona je meni svetinja, onda to nije terorizam.”

Čegar još dodaje da nije uredu da kada gori šuma onda se dižu ministartva, helikopteri i sve raspoložive snage, a kada gori Predsjedništvo, kad gori kanton, kad gore zgrade u gradu, onda to nije ništa… ne može to tako…

Odrediti mjesto demonstracija

“Treba se odrediti mjesto gdje će ljudi dolaziti, gdje će se ljudima prići, neko se obratiti. Ovo što oni predstavljaju demonstrante, vjerujte nema veze ni sa čim”, rekao je Čegar.

Dobio prijetnje da će mu biti zapaljena vikendica

Čegar još navodi da mu prijete da će mu zapaliti vikendicu. “Ti što tamo pišu po nekim portalima, i što mi prijete, evo mene ja sam sam. Ako će biti bolje ako mene ubiju, evo sad odmah, ja se neću braniti”, kazao je Čegar.

VIDEO možete pogledati ovdje

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close