3 jednostavna koraka do blistave kože

Nakon zimskih mjeseci, koža često izgleda izmoreno, blijedo i beživotno. Kako biste to promijenili i kako biste pripremili kožu da zablista zajedno sa buđenjem proljeća, potrebno vam je samo nekoliko dobrih savjeta, nešto dobre volje, i malo vremena.

Preskočite piling

Eksfolijacija je jako bitna, i poželjna, jer nam pomaže da se otarasimo nagomilanih mrtvih želija sa površine kože. Ali, probajte da vaš standardni piling zamijenite eksfolijatorom koji pravi hemijski piling. Ovakvi proizvodi nemaju nikakve abrazivne čestice u sebi, a dosta su efikasniji. Hemijski eksfolijator može čak i da vam pomogne u borbi protiv bora.

Njegujte se iznutra i spolja

Hidratantna krema svako jutro, i svako veče jeste neophodna, ali ponekad ne i dovoljna. Da biste bili sigurni da vam je koža u potpunosti njegovana, pijte dovoljno vode, a najbolje bi bilo da popijete jednu čašu kokosove vode dnevno. Za dodatnu hidrataciju, napravite domaću masku.

POTREBNO JE: 1 kašika meda, 1 kašika kokosove vode, 1 jaje
Sve pomješajte, pa nanesite prstima na lice i vrat. Nakon 20 minuta isperite, i namažite kremu.

Ljepša boja

Najlakši način da za kratko vrijeme izgledate svježije i mlađe, jeste da nanesete malo bronzera. Samo zato što je zima, ne znači da ne smijete da koristite ovaj komad šminke. Tajna je u tome da se odlučite za bronzer koji nije previše taman, a koji sadtži diskretne zlatne čestice, koje će da reflektuju svjetlo i učine da izgledate blistavo. Bronzer ne smije da bude previše šljašteći, i obavezno se nanosi velikom četkom, piše Blic.rs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close