NogometSport

Znate li u koliko sati počinje finale Evropa lige?

UEFA je prevršila svaku mjeru: Znate li u koliko sati počinje finale Evropa lige?
Fudbaleri i navijači će biti ogorčeni

Da je UEFA prevršila svaku mjeru time što je dodijelila Bakuu domaćinstvo finala Evropa lige govori više činjenica, ali posljednja je zaista skandalozna. 

U finalu drugog po jačini takmičenja u Evropi igrat će Arsenal i Chelsea što će biti pravi spektakl, barem za one gledatelje koji se odluče otići tako daleko radi utakmice.

Fudbaleri oba kluba te njihovi navijači će morati preći čak četiri hiljade kilometara kako bi došli na odredište, a UEFA ih je šokirala kadab je saopštila koliko karata će navijači dobiti.

Iako tamošnji Olimpijski stadion ima kapacitet od skoro 70.000 mjesta, navijači Chelseaja i Arsenala dobit će samo po šest hiljada karata.

Ako ti podaci nisu dovoljno razljutili aktere utakmice, onda će sigurno informacija o tome kada meč počinje. UEFA je odlučila da će gledatelji u ostatku Evrope biti privilegovani pa će meč gledati od 21.00 sati, kao što smo i navikli od Evropa lige, što znači da će susret po lokalnom vremenu u Bakuu početi u 23.00.

Obzirom da se radi o dva otprilike podjednako kvalitetna protivnika, vrlo je moguće da ćemo gledati produžetke ili možda čak penale što bi značilo da će igrači na terenu biti do dva sata ujutru. U najboljem slučaju za sve aktere utakmice, susret će se završiti oko jedan iza ponoći.

Ako bi u obzir uzeli i dodjelu medalja i pehara te svu popratnu ceremoniju, možemo pretpostaviti da će igrači oba tima skoro do zore ostati na terenu.

Naravno, to se ne dopada ni igračima ni navijačima, ali zna se ko se u ovom slučaju pita.

Treba dodati i to da je ovaj susret od daleko veće važnosti za Arsenal, iako se naravno ne može reći da Chelsea neće biti silno motivisan da osvoji još jedan evropski pehar. Ipak, Arsenal ima motiv više, a to je Liga prvaka. Topnici nisu kroz Premier ligu osigurali Ligu prvaka pa će posljednju šansu za to imati u ovom finalu. S druge strane, Chelsea je završio treći u Premiershipu pa mnogo rasterećeniji ulazi u susret.

Sportsport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close