Znaju li muškarci koji je najvažniji ženski seksualni organ?

Iako mnogi smatraju da se žene upuštaju u seks više iz emocionalnih razloga nego zato da bi postigle fizički užitak, postoje mnoga istraživanja koja pokazuju da to i nije baš tako. Naime, prema istraživanju američkih psihologa Davida Bussa i Cindy Meston, dva od tri najčešće navođena razloga za seks (i kod žena i kod muškaraca) su: ‘želja za fizičkom ugodom’ i ‘osjećaj je dobar’.

Seks

Pri tome, žene nisu mislile samo na orgazam, već i na druge oblike fizičke ugode koji mu prethode. Naprimjer, sam dodir.

Koža je najveći ženski seksualni organ. U njoj se nalazi složen sistem živaca osjetljivih na dodir, promjene u temperaturi, kao i promjene u teksturi površine koja dotiče kožu. O važnosti stimulacije erogenih zona, tj. onih površina kože koje su najosjetljivije na podraživanje, često ste već imali prilike čitati. Ali kako to funkcionira?

Uzmimo za primjer jednu od najčešće spominjanih zona – ženske bradavice. Bradavice, kao i aureole oko njih, gusto su protkane brojnim živčanim završecima koji ih čine posebno osjetljivima na dodir. Stimulacijom ženskih grudi – dodirom ili masažom – povećava se dotok krvi u tkivo grudi, a mala mišićna vlakna omogućuju bradavicama da ‘iskoče’. Upravo to čini bradavice još osjetljivijima te može povećati daljnju ugodu, prenosi Tportal.

Pažnja! Prema istraživanjima, za oko sedam posto žena će stimulacija bradavica imati potpuno suprotan i negativan učinak. Neke žene imaju toliko osjetljive bradavice da će im i najlakši dodir izazvati bol i neugodu. I da, veličina tu ipak jest važna: male su grudi često osjetljivije od velikih. Stoga upozorite muškarce da pažljivo prate vaše reakcije i ne gnjave s onim: ‘Ali sve druge žene vole to, pročitao sam…’

A sigurni smo da među čitateljicama ima i onih (sretnica) koje znaju da vam za ovako nešto uopće ne treba partner. Mnoge žene izjavljuju da jednaku ili veću razinu ugode postižu mazeći same sebe, a neke kažu da im sam dodir vode prilikom tuširanja ili odjeće prilikom presvlačenja stvara osjećaj izrazite ugode.

Naravno, nisu bradavice jedina erogena zona na ženskom tijelu: stimuliranje vrata, ušiju, usana, genitalija, stražnjice, unutrašnje strane bedara, anusa, koljena, prstiju na rukama i nogama – već kako ko voli – može biti jednako efektno. Nekim je ženama doslovno bilo koji dio kože erogena zona. Dakle bilo šta, od laganog škakljanja, preko topline gole kože koja dodiruje vašu golu kožu, do erotskih masaža, može djelovati stimulativno. Samo se muškarci moraju malo više potruditi saznati što je ono što partnericu najviše pali…

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close