logo
bios

“Zmajevi” bi mogli direktno na Euro?

Objavljeno prije 4 sedmice . u sub, mar 14th, 2020
UEFA DONOSI HISTORIJSKU ODLUKU: “Zmajevi” bi mogli direktno na Euro; evo koji bi klubovi igrali evropska takmičenja…

U ovom trenutku male su šanse da se recimo igraju utakmice baraža

Koronavirus paralisao je nogometnu Evropu. Lopta je zaustavljena u svim elitnim ligama, prekinute su Lige prvaka i Evropske liga. Iz preventivnih razloga ne igra se ni u našoj državi.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koronavirus je proglasila pandemijom, a u ovom trenutku teško da neko može predvidjeti šta će se dogoditi sa nogometnom sezonom.

UEFA je najavila kako će u utorak održati videokonferenciju sa svim predstavnicima svojih članica, na kojima će se tražiti brojna rješenja, prenose Sportske.ba.

Neizvjesno je da li će ovoga ljeta biti organizirano Evropsko prvenstvo.

U ovom trenutku male su šanse da se recimo igraju utakmice baraža, a zbog zgusnutog rasporeda, UEFA bi bila na mukama pronaći novi termin.

Dalje, pod znakom je pitanja i kako privesti nacionalna prvenstva kraju te evropska takmičenja. Pitanje je koliko će se virus uopće zadržati u Europi.

“Sportske.ba” saznaju kako je jedna od opcija da BiH ide direktno na Evropsko prvenstvo. Naime, NS BiH u utorak će predložiti da pobjednici grupa u Ligi nacija idu direktno na feštu najboljih evropskih selekcija.

U isto vrijeme, u slučaju da nacionalna prvenstva budu obustavljena i sezona proglašena zaključenom, NS BiH ima obavezu prijaviti klubove za europska takmičenja u narednoj sezoni. Prema položaju na tabeli bili bi to Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Borac.

SB

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh