KošarkaSport

Zlatni kadeti igraju u Sarajevu prijateljsku utakmicu protiv Španije

Utakmica se igra u dvorani “Mirza Delibašić” i počinje u 21:00 sat uz direktan prijenos na FACE TV.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večeras će u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije. Bit će ovo dobra provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu aktuelnih evropskih prvaka do 17 godina.

Selektor Josip Pandža istakao je kako je bh. tima 25 dana vrijedno radio. Dodao je kako je ekipa maksimalno spremna i da želi pokazati prave stvari protiv Španije.

“Primijetio sam da se igrači nerviraju zbog svakog promašaja ili greške. Želimo ih dovesti u fazu u kojoj će uživati u košarci, kao što je bilo na Evropskom prvenstvu. Ne odgovaraju nam napetost i opterećenje. Košarkaši imaju prevelika očekivanja, zbog sebe i zbog javnosti”, naglasio je Pandža.

Džanan Musa, kapiten bh. reprezentacije, podvukao je kako je meč protv Španije dobra provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu. Istakao je kako utakmice oslikavaju ono što se radi na treninzima.

“Želimo na SP predstaviti BiH u najboljem svjetlu. Protiv Španaca ćemo ostaviti srce na terenu za našu BiH”, kazao je Musa.

Utakmica se igra u dvorani “Mirza Delibašić” i počinje u 21:00 sat uz direktan prijenos na FACE TV.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close