ŽKK Mladi Krajišnik neće igrati u Evropi

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik iduće sezone neće igrati u Evrokupu pošto nije uspio da obezbijedi depozit od 20.000 evra za nastup na evropskoj sceni.

Rok za uplatu istekao je juče, a samostalni stručni saradnik za sport u Administrativnoj službi grada Banjaluka Dragan Babić je istakao da grad nije bio u stanju da obezbijedi potreban iznos i pomogne “malenima”.

– Skupština grada odobrila je Mladom Krajišniku 85.000 maraka za iduću sezonu, a oni su od tog iznosa već uzeli 52.500 KM. Čelnici kluba znaju koliko im je ostalo na računu i taj iznos nije dovoljan da se uplati potrebni depozit, dok grad nije mogao da izdvoji dodatna sredstva i nadoknadi razliku. Ne treba povlačiti paralelu sa Rukometnim klubom Borac koji je za depozit povukao određeni iznos iz redovnih sredstava – izjavio je Babić.

Generalni menadžer “malenih” Brane Čovičković rekao je da nije dobio nikakav pismeni dokument od administrativne službe.

– Tražili smo sastanak sa predstavnicima Administrativne službe grada da se dogovorimo kako dalje da postupamo, ali nismo dobili nikakav odgovor. Niko nas nije zvao na razgovor i nemamo nikakvu povratnu informaciju u vezi sa našim pitanjem za sastanak. Zauzećemo određeni stav i vidjeti šta dalje da radimo jer ovo je bruka i sramota za Mladi Krajišnik koji ove godine slavi 50 godina postojanja – istakao je Čovičković.

Glas Srpske

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close