Zinedine Zidane: Meni su bili idoli igrači poput Enza Francescolija, Jean Pierrea Papina i Blaža Sliškovića

Kakav je to bio igrač, odnosno nogometaš. Igrač i nogometaš, to je ona razlika unutar umijeća loptanja. A Blaž Slišković bio je nogometaš, virtouz, umjetnik…

– Današnjim klincima idoli su Messi i Cristiano Ronaldo, a meni su bili idoli igrači poput Enza Francescolija, Jean Pierrea Papina i Blaža Sliškovića – nedavno je rekao Zinedine Zidane, jedan od najvećih nogometaša u povijesti te čarobne igre.

Zidaneova izjava dovoljno govori o čarobnom velikanu Sliškoviću, nogometnom brilijantu koji se brusio po mostarskim mahalama. Veliki igrač, veliki belaj, tako su govorili za njega.

Nedavno smo se prisjetili četvrtfinala Kupa Uefe u kojem je Hajduk u sezoni 1985./1986. ispao porazom od belgijskog Waregema. Prije toga izbacio je Napoli, Metz i Dnjipro.

– Eh, da si barem tu noć prespavao u hotelu, Hajduk bi bio u polufinalu – kazao je Sliškoviću kolega Slaven Alfirević, jedan od najvećih živućih Hajdukovih hroničara.

Baka se samo nasmijao. Jednom je o svojoj karijeri vrlo jasno govorio.

– Volio sam noć, to ne krijem. Neke stvari bih promijenio, ali bio sam mlad i lud. Sve to sam prekasno shvatio, ali barem su mi ostali užici – kazao je Slišković.

U Hajduk je došao iz Veleža, u svim izborima Slišković je imao mjesto u timu svih vremena.

To dovoljno govori o tragu u Splitu.

Kao trener nije dugo bio u Hajduku, ali ta njegova godina pamti se kao posljednja kada su bijeli postali prvaci. Istina, posljednjih osam kola zamijenio ga je Igor Štimac, ali Slišković tu titulu drži kao svoju. Smijenjen je dok je bio na prvom mjestu.

– Gospodin rezultat je onaj koji vas čini kraljevićem ili prosjakom – tokom igranja u Hajduku izrekao je veliku rečenicu.

Danas je Slišković u svom Mostaru, čeka trenerski angažman. Taj velikan s dušom i srcem ima nogomet u malom prstu.

Raduje se Svjetskom prvenstvu u Brazilu. I on je kao selektor Bosne i Hercegovine bio na pragu odlaska na veliko takmičenje, ali zapeo je na posljednjem koraku.

To je uspjelo Safetu Sušiću.

– Argentina je veliki favorit, ali siguran sam da će Bosna i Hercegovina uspjeti ući u drugi krug preko Nigerije i Irana – kaže Slišković.

Smatra da je Hrvatska dobila puno težu grupu, ali izabranicima Nike Kovača također daje velike šanse.

– To je jedna od težih grupa na Svjetskom prvenstvu, ali uvjeren sam da Hrvatska može otići dalje. Bit će to težak zadatak, no Hrvatska je dovoljno kvalitetna za to – rekao je Slišković.

Autor: jutarnji.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close