ŽFBiH potpisale ugovore u vrijednosti od preko 1,5 milion KM

Željeznice Federacije BiH na čelu sa predsjednikom Uprave Nijazom Puzićem potpisale su danas ugovore o javnoj nabavci roba sa sedam domaćih firmi.
Ukupna vrijednost ugovora iznosi preko 1,5 milion KM, a potpisani su sa firmama Teknoxgroup d.o.o. Blažuj, Farang TSC d.o.o. Sarajevo, Intereuropa RTC d.o.o. Sarajevo, R&S d.o.o. Vogošća, Pro Invest d.o.o. Doboj, Obrtnička djelatnost TAF -1 Breza i Remont i servis motornih vozila d.o.o. Tuzla.

Sklopljeni ugovori odnose se na nabavku motornih ulja i rashladne tečnosti, dijagnostiku dizel motora, nabavku 12 kompleta osovinskih slogova za lokomotive serije 441, špediterskih usluga, kancelarijskog materijala, sredstava za higijenu, servisiranje pumpi brizgaljki dizel motora za lokomotive serije 661 i generalni – industrijski remont dizel motora.

Za sve ugovore provedeni su postupci javne nabavke, a njihova realizacija omogućit će Željeznicama FBiH nastavak tehnološih procesa, odnosno, redovno i sigurno snabdijevanje bh. privrednih subjekata i društva u cjelini.

S obzirom na to da su ŽFBiH duži vremenski period poslovale bez Uprave, što je značajno otežavalo i usporavalo tehnološke procese, konačnim imenovanjem Uprave ŽFBiH ostvarili su se preduslovi da se ovo javno preduzeće u punom kapacitetu stavi na raspolaganje bh. privredi i društvu, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close