ZEPortal: Ovakav cunami pravde nas očekuje ako pobjedi … !

VEZA SA KRIMINALOM: Spominjanje Radončića u optužnici tužitelja Andrew Hughes na Kosovu, kao člana kriminalne organizacije Nasera Keljmendija – povezanost sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele.

VEZA SA KRIMINALOM: Spominjanje Radončića u izvještaju INTERPOLA-a iz 2008. godine, kao dijela organizacije kojoj pripadaju Naser Keljmendi i Senad Šahinpašić Šaja

(zeportal.net)

VEZA SA KRIMINALOM: „Avaz“ i Naser Kelmendi su 2004. godine razmijenili su vrijedne nekretnine u Sarajevu i Zenici. Prema ugovoru o razmjeni nekretnina, Avaz je dao kuću od oko 447 metara kvadratnih u Velikoj aleji na Ilidži, gdje se nalazi i Keljmendijev hotel Kaza Grande. Zauzvrat je od Keljmendija dobio poslovni prostor od 120 kvadratnih metara u zgradi Jabuka u Zenici. Razliku u cijeni od oko 100.000 eura Keljmendi je platio na račun “Avaza”. Kasnije je i jedan od njegovih džipova “Grand Cherokee” završio u vlasništvu Radončićeve kompanije.

“PRIJAVA I PLAĆANJE POREZA NA MIZERNO MALU PLATU U ODNOSU NA NJEGOVA STVARNA PRIMANJA i PRIMANJA NJEGOVIH ZAPOSLENIKA: Utemeljitelj i predsjednik Fahrudin Radončić preko svojih štampanih i elektronskih medija i stranke voli se samopromovisati kao najuspješniji i najbogatiji privrednik u BiH. Nažalost, pri tome mu se u javnosti prešutno toleriše činjenica da doprinos poslovnim uspjesima kompanija u njegovom vlasništvu Radončić ostvaruje kroz fiskalno smiješan i socijalno sramotan iznos svoje plaće od oko 1.300 KM mjesečno! Svi znaju da Radončić zarađuje daleko veće svote, ali na prijavljenu plaću plaćaju se veliki doprinosi, što očigledno nije po mjeri i ukusu „velikana“ kakav je Radončić.
U imovinskom kartonu iz 2010. godine prijavio je da je tokom 2009. i u prvih sedam mjeseci 2010. godine zaradio približno 27.000 KM plaće, što je u prosjeku SAMO 1.347 mjesečno. Takođe, za mnoge zaposlenike Avaza porezi na plaće se isplaćuju samo za iznos od 440 KM, a što sigurno nisu prava primanja.

“NEPLAĆANJE POREZA: Pri svom poslovanje i pri mnogim finansijskim transakcijama Fahrudin Radončić i njegove firme su izbjegavale da plaćaju mnoge predviđene poreze. Npr. pri kupovini aviona oko 600.000 KM, zatim inspektori Porezne uprave su ustanovili da je Radončić poslovnu godinu 1997. na ime poreza na dobit trebao platiti oko 930.000 KM. Za ovaj porez iz 1997 SDP-ova vlast (Alijansa za promjene: Zlatko Lagumdžija i ministar Nikola Grahovac) je poništila rješenje Porezne uprave i dinijela novo po kojem je Radončić trebao platiti samo oko 60.000 KM.

OČITA MRŽNJA PREMA SVEMU ŠTO IMA VEZE SA ISLAMOM: U vrijeme kada većina političara iskazuje, bar kurtoaznu, čestitku na izbornoj pobjedi bilo kome ko je pobijedio na demokratskim izborima, Radončić ne da je čestitao Erdoganu na pobjedi na predsjedničkim izborima, nego je ZAJEDNO SA DODIKOM KRITIKOVAO IZETBEGOVIĆA što je čestitao pobjedu Predsjedniku Turske.
KOMENTAR: Ovo je je samo još jedan dokaz da je Radončiću strano sve što ima veze sa Islamom, Muslimanima i muslimanskim zemljama. Samim tim, jasno je da i sama BiH samo dio profesije (raditi po zadatku drugih i što više se bogatiti).

BIJELI HLJEB” I ZA SBB MINISTRE: Bivši ministri u Vladi ZDK: Mirsad Isaković, Đemil Ugarak i Ekrem Tuka (SBB), nakon što su u februaru 2014. podnijeli ostavke na te funkcije, zatražili su i dobili rješenja o pravu na naknadu plaće u trajanju od godinu dana, tj. tzv. bijeli hljeb. “To su sredstva u bruto iznosu između 4.700 i 4.900 maraka i svaki od njih će svaki mjesec dobijati bruto iznos tih sredstava”, objašnjava Sabina Heljić, ministrica finansija ZDK-a. Sve zajedno, za čitavu godinu dana cca 170.000 KM
Upravo je ukidanje tzv. “bijelog hljeba” bio jedan od zahtjeva sa proljetnih protesta koje je po svoj prilici organizovao … Opravdano se sumnja na zna se koga.

SA KANDIDATSKIH LISTA UKLONJENI ISTAKNUTI POSLANICI: Na izbornim listama SBB-a nema dosadašnjih istaknutih poslanika: Ismete Dervoz, Mirze Ustamujića, Namika Kabila i Adnana Bašića. Zašto se SBB olako odrekao svojih kadrova koji su, prema mnogim mišljenjima, u protekle četiri godine bili okosnica SBB-ove politike u parlamentima na federalnom i državnom nivou? Već duže vremena predsjednik Glavnog odbora SBB-a Fehim Škaljić i Ibrahim Hadžibajrić, aktuelni načelnik općine Stari Grad Sarajevo „ne mirišu“ Mirzu Ustamujića. Upravo je ovaj dvojac jedan od najvećih krivaca što Ustamujića sada nema nigdje na listama za oktobarske izbore. Još prije godinu dana oni su ga izgurali i Općinskog odbora SBB-a Stari Grad. Tada je Ustamujiću povjereno vođenje općinskog odbora u Novom Sarajevu.

POVEZANOST SBB-a SA PROLJETNIM PROTESTIMA I PLENUMIMA: Još jedan dokaz o povezanosti Fahrudina Radončića i SBB-a sa proljetnim protestima i raznim plenumima, neka posluži podatak da se na izbornoj listi SBB-a za Predstavnički dom parlamenta Federacije BiH ispred izborne jedinice 5 (dio ZDK kantona) nalazi ime jednog od vođa plenuma u Zenici: SKELIĆ DŽENAN. Inače, radi se o (nezadovoljnom) profesoru na Univerzitetu u Zenici kojemu su protesti, očigledno je, bili odskočna daska na putu u politiku.

IZVORI: isjećci iz  SLOBODNE BOSNE , Oslobođenja, STOP AVAZ…..

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close