-TopSLIDENogometSport

Ženska juniorska nogometna reprezentacija BiH u Zenici uvjerljiva protiv Sjeverne Makedonije

Prijateljski meč u Trening centru

Ženska „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Zenici odgovarajuću selekciju Sjeverne Makedonije sa 7:0.

Prvu priliku bh. tim je imao u 6’. Nakon kornera s lijeve strane najviša u skoku bila je Nikolina Vasiljević, ali je loptu poslala pored gola.

Alma Krajnić se u 10’ odlično oslobodila svojih čuvarki u protivničkom kaznenom prostoru i sa desetak metara pogodila mrežu za 1:0.

Prednost je udvostručena u 18’. Naida Haračić je izvela korner sa lijeve strane, a najviša u skoku ovaj put bila je Fadila Mujkić koja postiže pogodak.

Maja Jelčić u 23’ sa 15-ak metara precizno šutira za 3:0 u korist bh. tima.

Četvrti gol izabranice Dragana Jevtića postižu u 30’. Sofija Krajšumović je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za Mariju Anu Milinković koja je pogodila mrežu gošći za 4:0.

Sjeverna Makedonija je prvi pokušaj imala u 40’, ali je šut Teodore Nikoloske iz slobodnog udarca odbranila Josipa Radoš.

U drugom poluvremenu igra se uglavnom odvijala na polovici Sjeverne Makedonije, a nakon nekoliko pokušaja bh. reprezentativke u 58’ postižu peti pogodak. Krajšumović je šutirala sa lijeve strane, makedonska golmanica kratko odbila loptu, a Viktorija Nedeva u nespretno reaguje i pogađa vlastitu mrežu.

Dobar pokušaj glavom imala je Matea Topalović u 62’ nakon kornera, ali je Marija Ničevska odlično intervenisala.

Kapitenka Sofija Krajšumović u 67’ bježi svojim čuvarkama i s desetak metara postiže gol za 6:0.

Lamija Duvnjak u 75’ sa sredine igrališta šalje loptu u šesnaesterac za Sofiju Krajšumović koja lob udarcem postiže svoj drugi pogodak i postavlja konačan rezultat.

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Makedonija 7:0 (4:0)

Bosna i Hercegovina: Josipa Radoš, Naida Haračić, Selma Hasić, Fadila Mujkić, Sofija Krajšumović, Maja Jelčić, Dejana Marković, Amra Omeragić, Marija Ana Milinković, Alma Krajnić, Nikolina Vasiljević. Igrale su još: Vladana Barać, Matea Topalović, Berina Huseinović, Samra Bajrić, Helena Dabić, Ana Buhač, Lamija Duvnjak, Jovana Stevanović, Đuka Stojanović, Radmila Ždero. Selektor: Dragan Jevtić.

Sjeverna Makedonija: Marija Ničevska, Ana Ristovska, Anida Idrizi, Teodora Jankoska, Viktorija Nedeva, Elena Boškovska, Stefani Petreska, Era Stebleva, Tea Božinovska, Teodora Nikoloska, Sara Velkova. Igrale su još: Ana Mičevska, Bojana Petkovska, Olivera Coklevska, Edina Sulejmani, Angela Zafiroska, Milena Milošević, Verica Koleska, Marte Ilioska, Radica Velkova. Selektor: Astrit Merko.

Drugi meč ovih selekcija na programu je 5. marta u 11:00 sati u zeničkom Trening kampu.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close