Zenica: Trodnevni festival košarke “Kengur Kup 2015”

Na turniru više od 500 mladih košarkaša i košarkašica

ZENICA Trodnevni festival košarke “Kengur Kup 2015”

Zenica će biti domaćin pravog košarkaškog spektakla, a koji se već sedamnaestu godinu održava zahvaljujući KK Kengur. Riječ je o trodnevnom festivalu košarke u okviru kojeg će se odigrati 69 utakmica u pet dvorana, dok će se sve finalne utakmice odigrati u Gradskoj areni.

– U proteklih 16 godina ova izuzetna sportska manifestacija postala je poznata širom regiona, zahvaljujući odličnoj organizaciji, gostoprimstvu, ali i renomeu učesnika koji se iz godine u godinu rado vraćaju u naš grad. Za sve učesnike osigurane su majice i bilteni turnira, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade, pehari, medalje, diplome i pokloni sponzora i partnera koji od prve godine podržavaju naš turnir – poručili su organizatori.

Na predstojećem turniru svoje učešće zabilježit će 42 ekipe, a osim klubova iz BiH na turnir u Zenicu stižu ekipe i iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Kako najavljuju iz KK Kengur, turnir će na jednom mjestu okupiti više od 500 mladih košarkaša i košarkašica.

– Ovaj turnir će biti prava promocija našeg grada i države, ali i prilika za sve Zeničane da na jednom mjestu vide mlade i talentovane košarkaše koji će sigurno imati šta pokazati na terenu. Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan, a turnir će se igrati u pet kategorija – pojašnjavaju iz Kengura.

Kengur Kup na programu je od 28. do 30. augusta, a na kojem će u okviru pet kategorija takmičiti juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i kadetkinje.

Autor: D. Pa. – avaz.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close