-TopSLIDEBiHPrivreda

Zenica potvrdila status povoljnog poslovnog okruženja

Verifikaciona komisija u postupku certifikacije gradova/općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi – BFC SEE – potvrdila je da Grad Zenica ispunjava kriterije Programa certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFC SEE Edicija III sa ostvarenih 98.00 od maksimalnih 100 procentnih poena.

Konkretno, za Zenicu to znači da je sredina povoljna za investitore. O tome su danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića informisali iz tehničkog sekretarijata „REDAH-a“, objavljeno je iz Grada Zenica.

Prema sadržaju dopisa, jasno je kako je nakon realizirane verifikacijske provjere Gradu Zenica, Regionalni savjet BFC SEE mreže na osnovu izvještaja Verifikacijske komisije donio odluku kojom potvrđuje da Zenica ima status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

U skladu sa posljednjom revizijom BFC SEE standarda period važenja certifikata produžen je na tri godine uz dvije nadzorne godišnje provjere.

„Protekle četiri godine poduzeli smo niz mjera i radnji kako bi naš grad učinili povoljnijim mjestom za razvoj privrede i privukli investitore. Nažalost, ne ide sve kako smo mi planirali i kako bi građani željeli, a tome je svakako doprinijela i ova globalna ekonomska kriza izazvana i pandemijom koronavirusa. Ipak, radimo na unapređenju poslovnog ambijenta i kada se stanje normalizuje, bit ćemo spremni pozitivno odgovoriti na svako pismo namjere potencijalnog investitora“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Biznisinfo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close