ZEM-Zenička mreža: Potpisan memorandum o saradnji između 15 nevladinih organizacija

Petnaest nevladinih organizacija, danas u Zenici 05.04.2013 sati, su potpisali
memorandum o saradnji. Memorandum o saradnji između NVO sa područja općine Zenica se zaključuje kao izraz dobre volje potpisnica Memoranduma za uspostavljanje institucionalnog okvira saradnje i pomoći u radu.

Osnovna svrha Memoranduma o saradnji je promocija civilnog društva kroz razne vidove pomoći i saradnje NVO iz sfere obrazovanja, kulture, sporta, umjetnosti i humanitarnog i volonterskog rada.

Memorandum o saradnji uspostavlja okvir za razvoj i partnersku saradnju organizacija potpisnica Memoranduma kroz razne vidove aktivnosti i pomoći kao i razmjenu informacija i međusobne konsultacije u realizaciji projekata i aktivnosti.

Nevladine organizacije koje su potpisale memorandum o saradnji su i koje zajedno imaju preko 1500 članova su:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, Lokalno omladinsko vijeće Regije Zenica, udruženje žena”Vrandučka Ašlama”, Udruženje za socijalni i kulturni i kreativni razvoj”Zora”,Ansambl Bosnia Folk, NVO “Zeničke mažoretkinje”, UG “Baton”, UG “Atelje”, KUD “Plamen”, Udruženje mladih “Ljubičica”, Plesni klub “Latino”, Udruženje za afirmaciju informatičke pismenosti”Input”, Udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize,mikro cefalije i hidro cefalusa”Dlan”, UG “Knjiga- Izvor”, NVO “Stara čaršija”-Zenica.

Zenica;05.04.2013 god.

Organizacioni odbor-Zenička mreža NVO

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close