NogometSport

Željezničar u 1. pretkolu Evropske lige protiv Estonaca, Sarajevo s Armencima, a Široki protiv Domžala

Sarajevo je od potencijalnih rivala moglo igrati sa Ferencvarošom (Mađarska), Petrocubom (Moldavija), Laçijem (Albanija), pobjednikom meča između Engordanyja (Andora) i Folgorea (San Marino) i Banantsom (Armenija), a upravo će Banantsa biti prvi protivnik ekipe Husrefa Musemića. Sarajevo će prvi meč igrati u gostima, a potom sedam dana poslije na Koševu.

Plavi s Grbavice su od protivnika mogli dobiti Chikhure Sachkhere (Gruzija), Vaduz (Lihtenštajn), Narva Trans (Estonija), pobjednika meča između Cefn Druidsa (Vels) i Trakaija (Litvanija), Gandzasar-Kapana (Armenija) i pobjednika meča između UE Sant Julije (Andora) i Gzire Uniteda (Malta), a voljom žrijeba igrat će protiv Estonaca. Željezničar će 12. jula bili domaćin prve utakmice, dok će sedam dana poslije putovati u Estoniju na uzvratni meč.

Široki Brijeg, jedini nenositelj od bh. klubova, igrat će protiv Domžala iz Slovenije, a još su mogli igrati protiv Gabale (Azerbejdžan), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Rangersa (Škotska) i Apollona Limassol (Kipar).

Prve utakmice su na rasporedu 12., a revanši 19. jula.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close