BiHPrivreda

Željezara Ilijaš investira u izgradnju livnice vrijedne 20 miliona eura

Na sastanku koji je načelnik Općine Ilijaš održao povodom sumiranja rezultata u prethodnoj i prezentacije planova za Novu godinu, održan je i sastanak s privrednicima Općine Ilijaš. Sastanku su prisustvovali svi važniji privrednici ilijaške Općine, prije svega iz metalskog i drvnog sektora koji čini okosnicu privrede Općine Ilijaš.

Sastanku je prisustvovao i Almir Puščul direktor Željezare Ilijaš koji najavio nova ulaganja I investicije.

“Trenutno imamo investiciju vrijednu 20 miliona eura, za izgradnju livnice za dijelove za automobil Škoda te planiramo modernizovati i oživiti staru livnicu. U 2016. godini planiramo uposliti nove radike”.

Izrazio je zadovoljstvo ekonomskom konsolidacijom Željezare, nakon što je Željezara postala dio grupacije Prevent u mjesecu julu kada je i krenulo oživljavanje Željezare koja je bila pred gašenjem.

Upravo ova investicija obilježit će naredne godine poslovanja u ovoj oblasti i stvoriti nove pokretače kako za Željezaru tako i za Prevent grupacije u BiH. Ovakav način rada je korak dalje ka vertikalnoj integraciji u sektoru metala koji može da potvrdili ozbiljne namjere za jačanje potencijala metaloprerađivačke industrije u BiH.

Akta.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close