Visoko

“Želimo znati – gdje će svjetlo zasijati”

mreSVUBiH kampanja “Želimo znati – gdje će svjetlo zasijati”

Mreža vijeća učenika Zeničko – dobojskog kantona je zajedničko tijelo srednjoškolskih Vijeća učenika u našem kantonu. Mreža vijeća učenika (mreVUK) predstavlja i zastupa interese srednjoškolaca Zeničko – dobojskog kantona. Ova Mreža omogućava svakom srednjoškolcu da se lično, ili putem izabranog predstavnika u Vijeću učenika, uključi u rješavanje problema srednjoškolske populacije. Nešem radu dorinosi i potpisani ”Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, kvaliteta obrazovanja mladih i razmjeni informacija” sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona.

MreVUK ZDK je dio Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine koja svake godine provodi kampanju kojm ukazuje na probleme srednjoškolaca i mladih u BiH. Naziv ovogodišnje kampanje je „Želimo znati – gdje će svjetlo zasijati“ koja će se održati širom Bosne i Hercegovine u mjesecu aprilu. Kampanja će se održati u Visokom 26.4.2019. godine s početkom u 12h na Trgu ispred zgrade Općine i nastavit će se defile sve to Trga žrtava genocida u Srebrenici.

Srednjoškolci su pripremili performans na kojem će svi nositi sijalice aludirajući da su oni svjetlo koje treba zasijati. Cijeli događaj će pratiti muzička podloga.

Na završnoj aktivnosti učestvuju sve srednje škole iz Visokog.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close