PolitikaZDK

ZDK: Zastupnička pitanja doc.dr Amira Ganića

Dva zastupnička pitanja Amira Ganića (ASDA) u Skupštini ZDK

Visočki zastupnik u Skupštini ZDK Amir Ganić (ASDA) postavio je dva pitanja na proteklom zasjedanju Skupštine

Zastupničko pitanje Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Poštovani, molim da se očitujete o sveprisutnijem problemu koji se ogleda kroz nedostatak energenta/energenata za zagrijavanje u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona.
Molim, da se eksplicite očitujete koji je problem/i prouzrokovao prethodno spomenuto stanje u školama i da shodno tome ponudite određene modalitete rješavanja istog.

Obrazloženje

Svjedoci smo u posljednje vrijeme da su dnevne temperature zraka konstantno ispod 0°C. U nekoliko navrata dobio sam sugestije menađmenta pojedinih osnovnih i srednjih škola sa područja općine Visoko, da imaju ogroman problem u pogledu nemogućnosti zagrijavanja školskih prostorija zbog nedostatka energenta. Čak sam dobio (neprovjerenu) informaciju da je jedna osnovna škola prekinula obrazovni proces zbog pomenutog problema.

Imajući u vidu činjenicu da se radi o najosjetljivijom populaciji, molim Vas da promptno reagujete u skladu sa Vašim ovlastima i nadležnostima.

 

Zastupničko pitanje Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Poštovani, molim da se pismenim putem očitujete o utrošku sredstava za vodne naknade u posljednje četiri godine, posebno za svaku godinu. Pored toga, molim Vas da u pisanoj formi jasno navedete disperziju sredstava po pojedinim općinama, kao i utrošak navedenih sredstava u svakoj općini kantona.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close