BiHPrivreda

ZDK: Poticajna sredstva za nove zasade voća …

SAOPĆENJE ZA MEDIJE

 

VLADA ODOBRILA SREDSTVA ZA POTICANJE ZASNIVANJA NOVIH ZASADA JAGODIČASTOG VOĆA I VINOVE LOZE, PODRŠKA PRAVNIM LICIMA ZA HLADNJAČE JAGODIČASTOG VOĆA, TE PODRŠKA ZA PROIZVODNJU PLANTAŽNE BOROVNICE I ARONIJE

 

Na 77. sjednici  održanoj dana 15.11.2016. godine, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu  odobrila je uzgajivačima voća sa područja Zeničko-dobojskog kantona isplatu sredstava u iznosu od 211.750,00 KM na ime podrške za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća i vinove loze.

 

Na istoj sjednici, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila je isplatu sredstava u iznosu od 20.956,00 KM pravnim licima Zeničko-dobojskog kantona kao podrška za izgradnju i nabavku opreme za  hladnjače jagodičastog voća. Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je i uzgajivačima voća sa područja  Zeničko-dobojskog kantona sredstava u iznosu od 1.642,00 KM na ime podrške za proizvodnju plantažne borovnice i aronije.

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu donijela je odluku o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za korištenje prirodne izvorske vode sa izvorišta „Radakovica“ MZ Gornja Borovica u općini Vareš, kao i odobravanje sredstava u iznosu od 30.000,00 KM za izradu studijske dokumentacije za MHE Grabovica Olovo i slivno područje rijeke Očevije, općina Vareš.

 

 

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close