ZDK: Porodilje sutra sa premijerom

SAOPŠTENJE: PORODILJE SUTRA SA PREMIJEROM

 

Danas je (ponedjeljak 15.12.2014. godine) ispred sjedišta Zeničko-dobojskog kantona održan nenajavljeni protestni skup majki porodilja koje su zahtijevale isplatu zaostalih primanja po osnovu trudničkog bolovanja.

Ministrica finansija u Vladi ZDK Sabina Heljić je razgovarala sa učesnicama protesta u pokušaju da objasni situaciju i dinamiku priliva prihoda u budžet kao i razloga za kašnjenje naknada. Nezadovoljne objašnjenjima predstavnice majki-porodilja su ultimativno zahtijevale  da se sastanu sa premijerom i da razgovaraju o istoj temi.

Neki mediji su u izvještavanju o ovom događaju prenijeli da premijer ZDK nije želio da primi predstavnice porodilja na razgovor što ne odgovara istini jer je u vrijeme početka protesta premijer već bio odsutan na sastanku u Tešnju koji je dogovoren prije nekoliko dana.

Premijer je kontaktirao sa  predstavnicama porodilja i poslije dobijenih informacija dogovorio sastanak za sutra (utorak) 16. 12. 2014. godine u 09,00 sati u Uredu premijera kada će detaljno razgovarati o nastalom problemu.

 

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close