PolitikaVisokoZDK

ZDK: Policajcima od ove godine više plate!

Nova godina donosi dobre vijesti policijskim službenicima uposlenim u MUP-u ZDK, kojima će plata biti povećana za 7,15%, potvrdio je za Dnevni Avaz resorni ministar Dario Pekić.

– Koeficijent koji je bio 280 iznosit će 300KM – kaže Pekić.

Komentirajući 2019. godinu, ističe da je bila  izuzetno uspješna s dobrim rezultatima kako u pogledu Uprave policije tako i u ostalim jedinicama. Nabavljena su dva specijalna putnička vozila, 14 policijskih vozila, jedno putničko te najsavremeniji uređaj i softver za vještačenje mobitela.

– U pogledu kapitalnih ulaganja izdvojili smo oko 1,5 miliona KM. Između ostalog, u većini gradova Kantona nabavili smo i postavili prometne kamere koje identificiraju neregistrirana i vozila koja se potražuju – kaže Pekić, naglašavajući da su za osam mjeseci prihodovali više od pet miliona KM po osnovu prekršajnih prijava, taksi, fakturiranih usluga …

U periodu april-novembar prošle godine na području ZDK registrirano je 61.687, a odjavljeno 15.982 vozila. Izdato je 11.545 vozačkih dozvola, 13.735 ličnih karata, 22.512 pasoša, a izvršeno je 16.605 promjena adrese stanovanja te određena 2.763 matična broja otkriva Pekić.

Dnevni Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close