BiHPolitika

Čime je lider SDA izazvao bijes dijela hrvatskih političara

ČIME JE LIDER SDA IZAZVAO BIJES DIJELA HRVATSKIH POLITIČARA: Evo šta je Izetbegović stvarno rekao na novogodišnjoj press konferenciji (VIDEO)

“Slobodna Bosna” objavljuje integralnu verziju Izetbegovićevog obraćanja na novogodišnjoj press konferenciji, uključujući i onaj dio u kojem lider SDA odgovara na pitanja novinara, a koji očigledno nije dobro sjeo velikom broju hrvatskih političara.

Novogodišnje obraćanje javnosti predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, izazvalo je neuobičajeno veliki broj reakcija hrvatskih političara u BiH i Hrvatskoj. Istog dana nakon što se Izetbegović obratio javnosti, reagirala je hrvatska  „krovna institucija“ u BiH, kako hrvatski političari i mediji redovno nazivaju nevladinu organizaciju pod nazivom Hrvatski narodni sabor. U govoru Izetbegovića, HNS je vidio prijetnju “nastavkom majorizacije obespravljenog hrvatskog naroda u BiH”.

Nakon HNS, zaredali su pojedinačni istupi hrvatskih političara predvođenih Draganom Čovićem (reakciju Dragana Čovića pročitajte ovdje), a u Zagrebu se danas oglasio čak i umirovljeni političar, Andrija Hebrang, nekoć bliski suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana,  s kojim je sanjao podjelu BiH i pripajanje “Herceg-Bosne” Hrvatskoj. (Reakciju Andrije Hebranga pročitajte ovdje).

Zanimljivo, Izetbegovićeva godišnja press konferenija, imala je najveći odjek u hrvatskoj javnosti, dok je u „ostatku“ BiH protekla skoro nezapaženo.

Stoga smo odlučili objaviti integralnu verziju Izetbegovićevog obraćanja na press konferenciji, uključujući i onaj dio u kojem lider SDA odgovara na pitanja novinara, a koji očigledno nije dobro sjeo velikom broju hrvatskih političara. 

Dio video zapisa u kojem Izetbegovoć odgovara na pitanja novinara počinje nakon 36. minute.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close