ZDK: Počela izgradnja mosta na Krivaji u Podkamenskom

Konačno su započeli radovi  na izgradnji novog mosta na  preko rijeke Krivaje na regionalnoj cesti Zavidovići – Olovo u mjestu Podkamensko. Zbog žalbenih postupaka izgradnja mosta kasni više od dvije godine.

Most će biti dugačak 62 metra, a koštaće oko 820.000 KM.

-Ugovor o izgradnjim ovog saobraćajnog objekta potpisan je, poslije okončanja žalbenih postupaka, sa građevinskom firmom „Porobić“ iz Zavidovića i prema klauzulama ugovora radovi su planirani u trajanju od 90 dana – kazao je predstavnicima medija Edin Terzić, ministar za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša u Vladi ZDK.

Inače, most koji se sada koristi na ovoj saobraćajnici je privremena konstrukcija i očekivalo se da će biti u upotrebi samo šest mjeseci. Zbog procedure ugovaranja i poštivanja Zakona o0 javnim nabavkama čekalo se sve ove godine. Iz sredstava Direkcije cesta ZDK obezbijeđena su sredstva tako da se očekuje rješenje ovog , ponajviše sigurnosnog problema u saobraćaju koji nije jedini na pravcu Olovo-Zvidovići. Naime, još oštećenih i narušenih mostova ima i Vlada najavljuje da će već u idućoj godini pokušati realizovati rekonstrukciju i izgradnju novih mostova.

-Važnost ovog komunikacijskog objekta na putu Zvidovići – Olovo je od velike važnosti posebno za teški saobraćaj koji je domi8nantan na ovom pravcu. Smatramo velikim uspjehom što je kantonalna administracija uspjela okončati postupak oko uvođenja u izgradnju ovog mosta. Sada nema smetnji da se posao obavi onako kako očekujemo – rekao je Munib Husejnagić, premijer ZDK.

Kada je u pitanju izvođač radova, zavidovićka građevinska firma „Porobić“ , rječju njenog predstavnika Anesa Porobića, izražava uvjerenje da će rok od 90 dana za izgradnju mosta biti ispoštovan:

– Dat ćemo sve od sebe da ispoštujemo sve iz ugovora, a time i prevdiđeno vrijeme za izgradnju. Našoj operativi ovo će biti objekt od posebne važnostin i prioritet u angažovanju.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close