PolitikaZDK

ZDK: Deseta godišnjica od smrti prof.dr. Ahmeta Hadžipašića

DESET GODINA OD SMRTI: DELEGACIJA ZDK ODALA POČAST PROF.DR. AHMETU HADŽIPAŠIĆU

Članovi porodice, prijatelji i saborci obilježili su na gradskom groblju Crkvice u Zenici desetu godišnjicu od smrti prof.dr. Ahmeta Hadžipašića.

Cvijeće su položili posljednji predsjednik Vlade BiH prof.dr. Hasan Muratović, bivši premijer FBiH Edhem Bičakčić, ministar u aktuelnoj Vladi FBiH Amir Zukić, predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak te delegacije Vlade ZDK i SDA Zenica. Kratak vjerski program predvodio je hafiz Sead Šahinović, koji je i rođak rahmetli Hadžipašića.

“Bog mu je podario sposobnost odlučivanja, tako da je sve odluke donosio hrabro i odlučno. Pamtiti ćemo ga kao vrlo karakterističnog Krajišnika i Zeničanina, inženjera, privrednika, profesora, velikog patriotu i nadasve dobrog čovjeka. Svima nama jako nedostaje i nedostajat će dugo vremena. Ahmet Hadžipašić je bio, žargonski rečeno, zaista i ‘hadžija’ i ‘paša'”, kazao je u prigodnom obraćanju prof. Muratović.

Ahmet Hadžipašić rođen je 1. jula 1952. godine u Cazinu, a smrt ga je zatekla na poziciji prorektora Univerziteta u Zenici. Predavao je na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Bihaću. U periodu od 2003. do 2007. godine bio je premijer FBiH.

 

Press služba ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close