Zbogom tradicijo: 7 pravila za odgoj sinova

Vrijeme je da izbacimo tradiciju koja više šteti nego što od nje ima koristi’, piše portal ‘Scary mommy’ koji je objavio popis stvari koje bi, u skladu s tim, majke dječaka trebale primjenjivati u njihovom odgoju.

1. Naučite ih da su romantične veze važne i da moraju biti vjerni i monogamni. Ponekad veza nije savršena i na njoj treba raditi. Nije baš uvijek zabavno živjeti s nekim. Nerijetko će biti i trenutaka kada bi najradije odustali i pobjegli. Naučite ga da je ulaskom u brak pristao na rad na zajednici (osim naravno ako u njoj nije zlostavljan psihički i fizički).


2. Naučite ga da je u redu plakati, ali samo ako je uistinu povrijeđen, piše Scary Mommy.

3. Dajte mu kutiju lego kockica i bacite upute u smeće. Neka sagradi što god mu padne napamet. Dopustite mu da bude kreativan i iskoristi sve kockice kako on želi.

4. Naučite ga kako da usisava, briše prašinu i pere suđe. Jednog dana će vam zahvaliti, jer sve znamo da ništa nije više seksi od muškarca koji umjesto nas obavlja kućanske poslove.

5. Naučite ga da koristi maramice. Gotovo svaki put kad u autu na raskrižju stanete na crveno svijetlo, što vidite? Odraslog muškarca koji kopa nos. Očito ga majka nikada nije naučila da koristi maramice. To je odvratno.

6. Naučite ga da zbija šale. Najpopularniji dečki uvijek su oni sa dobrim smislom za humor.

7. Dopustite mu da pleše u rozoj suknjici. A ako želi nositi suknjicu i mač u isto vrijeme, neka. Ako to ne preraste, barem se nikada neće boriti sa svojim identitetom.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close