Kultura življenjaLifestyle

Zbog palih ispita, student tuži Islamsku zajednicu i traži povrat novca iz turbeta

(Tekst je satiričnog karaktera)

Dvadesetjednogodišnji student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, rodom iz Matuzića kod Doboja, tužio je Islamsku zajednicu i traži povrat novca, jer se osjeća prevarenim.

Naime, naš sagovornik je više puta ubacivao novac u turbe „Sedmorice braće“, ali ono nikada nije ispunilo njegova očekivanja.

„Svakoga puta pred ispit, dvoumio bih se, da li da popijem veliki makiato, kako bih ostao budan cijelu noć i spremao ispit ili da ubacim u turbe „Sedmorica braće“, ja bih, skoro svakoga puta odlučio da ubacim u turbe, u nadi da će mi sutrašnji ispit lakše proći“ – izjavio je Šemso Poplaha, koji je želio da ostane anoniman.

Kap koja je prelila čašu je posljednje ubacivanje u turbe, gdje mu je trebalo svega deset bodova sa parcijale, kako bi položio ispit, ali, iako je ubacio posljednje dvije marke u turbe “Sedmorica braće”, to se nije desilo. Pao je ispit i najvjerovatnije da će obnavljati godinu.

„Za sada pripremam dokazni materijal i planiram da pokrenem tužbu i povrat novca od Islamske zajednice, a od vlasnika okolnih lokala zatražit ću da mi ustupe video materijal sa sigurnosnih kamera, kako bih priložio neoborive dokaze da sam pred svaki ispit ubacivao novac“ – izjavio je vidno razočarani Šemso Poplaha.

Na upit, da nije možda previše da tuži Islamsku zajednicu, jer, ipak je to njegova institucija i možda postoji neki blaži ili interni način za rješavanje problema, Poplaha je izjavio da, za sada ne želi odustati i da je već angažovao advokata, a jedini razlog zbog kojega bi možda promijenio svoju čvrstu odluku je u slučaju da nekim čudom položi ispite u septembarskom roku, u protivnom, ne preostaje mu ništa drugo, osim da tuži Islamsku zajednicu i „Sedmoricu braće“ zbog teške prevare, od koje mu zavisi prelazak u treću godinu na Filozofskom fakultetu na odsjeku za Germanistiku.

Piše: Resul S. Mehmedović

(Tekst je satiričnog karaktera)

Dialogos.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close