Zbog čega i kako horoskopski znakovi najčešće pate

Horoskop otkriva zbog čega i kako horoskopski znakovi najčešće pate.

OVAN

On zna da voli, ali kad ga duša zaboli obično je ‘krivac’ neko ko mu se toliko uvukao pod kožu da ne može da ga zaboravi. I tada Ovan obično spas traži u društvu prijatelja, kolega, rođaka, uz čašicu razgovora, i potrebno mu je samo da ga saslušaju dok im otvara dušu. I to ne jednom, jer iako je povrijeđen, Ovan se djetinjasto i nestrpljivo nada da će se već sutradan probuditi sa rješenjem za problem koji ga muči.

BIK

Dušu teško otvara, ali kada to učini Bik neće znati da stane i pričaće vam o svemu što ga tišti duboko u duši, naravno, ako ima dovoljno povjerenja u vas, ali teško ćete ga pokrenuti da izađe iz kuće. Na trenutak, može vam djelovati suviše ranjeno, a u drugom momentu suviše praktično, dok vam priča o svojoj muci, uglavnom ljubavnoj, jer sa svakom drugom lakše će se izboriti ili neće ni pokazati koliko ga nešto boli.

BLIZANCI

Sportski duh Blizance spašava od prevelike patnje, što ne znači da nemaju dušu. Imaju, i te kako, ali znaju dobro da se zaštite i podignu zid oko sebe. Neće dozvoliti da ih osjećanja slamaju, da pate, jer neće znati kako da se izbore sa takvim mukama. Radiće kao manijaci, otputovaće negdje, telefoniraće više nego obično, ali sami sa sobom neće ostati, jer tada ih duša najviše boli, a oni to ne mogu da podnesu.

RAK

Patnja, uglavnom ljubavna, sastavni je dio života, pa će Rak kao pravi mazohista samo pothranjivati svoje muke i svoj bol. Negdje će se zavući, družiće se sa čašicom ili će navaliti na hranu, iako bi najradije iskočio iz sopstvene kože. A kad to osjeti, otići će u kafanu gdje je najčešće odlazio sa onim ko mu je dušu toliko ranio i tražiti utjehu u društvu konobara, prijatelja i poznanika.

LAV

Drama je svuda oko njega, a najviše u njegovoj ranjenoj duši, ali to niko ne može da razumije, jer koliko do juče Lav je bio toliko srećan da je podsticao i hrabrio druge, a sada ne zna šta će sa svojim bolom. Hoće li moći da izdrži da ne ‘pukne’, hoće li svi oko njega shvatiti koliko mu je teško i da nije samo njegov ponos povrijeđen? Jer, patnja peče i razdire lavlje srce i svi to treba da znaju, bez obzira da li mogu da mu pomognu.

DJEVICA

Iako je bije glas da je praktična i bezosjećajna, da samo misli na posao, jer stalno nešto radi uvijek okupirana svojim obavezama, o kako se varaju… Kad djevicu duša zaboli teško da će to ikome moći da objasni, možda poslije izvjesnog vremena kad sve prođe, ali hoće li je ikada proći taj tupi bol, ta pustoš u srcu, taj osjećaj beznađa… Patiće u sebi, a svi će misliti da je Djevica jaka. Bolje i tako nego da je žale.

VAGA

Šta joj sad vrijedi sva njena taktičnost, diplomatija, sva uzdržanost kojom je uvijek znala tako dobro da zaštiti sebe, kad je muče ljubavni jadi? Ne pomažu tu nikakvi savjeti ni telefonski razgovori, jer Vagu razdire saznanje da možda nikada više neće biti kao prije sa nekim koga i dalje voli. Ima li šta teže od toga? Ma zna ona da ima, ali joj to ne pomaže mnogo dok po kući traži slatkiše koji bi joj makar malo ublažili bol.

ŠKORPIJA

Najveća je muka ljubavna i Škorpija to vrlo dobro zna, ali ni to saznanje ne pomaže joj da izliječi ranjenu dušu i bol koji nikako da prođe, već se samo pojačava. Hoće li uopšte prestati? Ako ne prestane, ona nikada neće izaći iz kuće, ili iz kafane, ili će se zavući negdje gdje je niko neće naći, a i ako je nađu, ona će samo šutiti. Teško otvara dušu, teško podnosi svoju patnju, teško da će je iko razumjeti, jer ona sebe najbolje poznaje.

STRIJELAC

Kako da preboli nekog zbog koga pati, ako trenutno ne može da pobjegne na neki put? Onda će Strijelac pobjeći u svijet svoje mašte u kojem će prelistavati albume sa fotografijama ili gledati filmove sa zajedničkih putovanja, ne bi li ublažio svoju patnju. A možda će i ‘udariti brigu na veselje’ i otići u restoran na piće sa prijateljima da zaboravi na svoje muke. I ujutro će se opet probuditi sam sa svojim bolom.

JARAC

Ne zna šta ga više boli, njegove ili tuđe muke? Osjetljiv je na tuđu muku, saosjeća sa njima i tješi ih, ali kad njega duša zaboli, Jarac će spas tražiti u radu, muzici i druženju sa kućnim ljubimcima. U mislima će se stalno vraćati onome ko je njega povrijedio, rastužio, razočarao, i pokušaće da pronađe objašnjenje. Teško da će bilo ko saznati koliko je Jarcu teško, jer teško otvara dušu i dugo mu treba da potisne bol.

VODOLIJA

Iako tako ne djeluje, duša može toliko da je zaboli da potpuno izgubi osjećaj za realnost. Tada se Vodolija vješto krije, najčešće se zavuče u kuću, pati u tišini i niko ne zna gdje je. Kada odluči da napusti svoja četiri zida, jer ne može dugo da izdrži zatvorena, odlazi da se vidi sa prijateljima i ono što je trebalo da kaže osobi zbog koje pati, govori njima, da olakša dušu pritisnutu bolom.

RIBE

Kada ih duša zaboli, Ribe pate i grozničavo razmišljaju šta mogu da urade i vrate onoga ko ih toliko muči. I sve dok vole, Ribe će, iako djeluju totalno konfuzno, tražiti rješenje za svoju tugu, a u mislima će se vraćati starim ljubavima, preispitivaće i njih i sebe, ne bi li našle izlaz. I tako izolovane od svega, neshvaćene i preosjetljive, Ribe će tjerati inat same sebi, pokušavajući da prebole onoga ko ih je povrijedio.

Izvor: B92

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close