Završeno ulaganje novčanih udjela u FK Sarajevo: Skupština sredinom januara

Skupština koševskog premijerligaša je nakon niza opstrukcija prvenstveno zahvaljujući velikoj energiji istinskih zaljubljenika u bordo boju na sjednici 14. juna 2012. usvojila novi, investiciono orijentisani statut.

Projekat kojeg su deklarativno podržali mnogi, a konkretno rijetki u skladu sa odlukom o uplati novca radi unosa u FK Sarajevo u cilju sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava broj: 1019/12 od 3. septembra 2012, zaključno sa 31. decembrom prošle godine proglašen je uspješnim, s obzirom na to da je ispunjena granica uspješnosti upisa, odnosno uplaćeno je ne manje od 33,33 posto utvrđenog obima uloga – sredstava raspoloživih za sticanje upravljačkih prava.

Sjednica Skupštine FK Sarajevo sa novim sastavom članova u skladu sa statutom biće održana sredinom januara. Na njoj će biti izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine, Upravni odbor i Nadzorni odbor čime počinje nova stranica historije kluba sa Koševa. Većinski vlasnik upravljačkih prava ovog kluba Vincent Tan uputio je novogodišnju čestitku svim navijačima Sarajeva u kojoj kaže:

“Pred nama je zajedničko putovanje puno uzbuđenja i izazova. Pozivam vas da zajedno budemo dio budućnosti kluba koji ima bogatu tradiciju i prošlost zajedno. Vama i vašim porodicama želim sretnu i uspješnu 2014.”

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close