logo
bios

Završen sastanak delegacija HDZ-a i SDA

Objavljeno prije 7 mjeseci . u čet, nov 7th, 2019

Završen sastanak delegacija HDZ-a i SDA

Čović: Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na sto i pokušati naći rješenja, sljedeći sastanak u Sarajevu

Imali smo krajnje otvorene i prijateljske razgovore, rekao Čović

Imali smo krajnje otvorene i prijateljske razgovore. Govorili smo o saradnji dvije stranke da bismo relaksirali odnose i ambijent kada je u pitanju odnos dva naroda u BiH, ali i dvije političke opcije, kazao je to predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon današnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.  

– Što prije trebamo uspostaviti vlast na nivou BiH i mislim da ćemo iduće sedmice razgovarati u Sarajevu. Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na sto i pokušati naći rješenja. Razgovarat ćemo da svi naši predstavnici u izvršnoj vlasti rješavaju probleme kako bi se ekonomsko stanje u zemlji stabiliziralo – kazao je Čović. 

On je dodao da su delegacije HDZ-a i SDA razgovarale o Izbornom zakonu i iznijele svoje stavove, a i bit će organizirani i sastanci ekspertnih timova obje stranke o Izbornom zakonu.

– Iznijeli smo sve šta je problematično. Obavezali smo se da imamo dinamiku razgovora i da stvaramo ambijent koji nudi pomirenje. Sve je to u funkciji da BiH profunkcionira na svom evropskom putu, ali i unutrašnjoj stabilnosti – kazao je Čović. 

M. Sm. / Avaz.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh