Zavičajni muzej ugostio mlade iz Krajine

Danas je Zavičajni muzej u Visokom posjetila još jedna grupa u nizu mladih ljudi, nakon posjete mladih iz SAD danas je Zavičajni muzej ugostio i mlade iz Krajine.

˝Zadovoljstvo mi je da smo danas domaćini jednoj velikoj grupi, grupi od čak pedeset mladih osoba iz Krajine, prije posjete muzeju bili su u Tabačkoj džamiji gdje su imali jedno kratko predavanje o ovom nacionalnom spomeniku. Mi ćemo im upriličiti dva predavanja, prvo jedan opšti uvod u historiju Visokog i historiju naše zemlje, te drugi o znamenitostima srednjovjekovnog kraljevskog grada ˝Visoko˝ u lapidarijumu. Mi smo sretni da mladi ljudi iz cijele zemlje dolaze u naš muzej, dolaze u naš grad i da se upoznaju sa tradicijom ovih naroda koji žive ovdje, ˝ rekao je u izjavi za Radio Q direktor Zavičajnog muzeja, gospodin Senad Hodović.

Na kraju posjete direktor Zavičajnog muzeja Visoko gostima je poklonio grafike Visokog i razglednice, kao znak sjećanja na ovu posjetu.

Gosti su mogli pogledati i izložbu  „Fotografija godine BiH 2012“ koja je u Zavičajnom Muzeju otvorena u sklopu Festivala umjetnosti i kreacije pod imenom “Many men show” (MMS).

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close